Yayınevleri memnun, vatandaşın kitap fuarına ilgisi ilk günkü gibi devam ediyor


9. Çukurova Kitap Fuarı son günlerine yaklaşmasına rağmen vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ediyor. Kitap kurtları fuar alanına girmek için uzun kuyruklar oluştururken, fuar alanında ise büyük bir yoğunluk yaşanıyor.

TÜYAP Adana Fuarcılık ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen 9. Çukurova Kitap Fuarı'nın son günleri yaşanıyor. Yaklaşık 250 yayınevinin katıldığı fuara ilk günden itibaren Adanalılar akın etti. Vatandaşlar fuar alanına girebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. İçeriye giren kitapseverler, bir taraftan uzun süredir bekledikleri kitaplarla haşır neşir olma imkanı bulurken, diğer yandan da sevdikleri yazarların imza günlerine katılarak tanışma imkanı buldu.

Panel, söyleşi ve çocuk etkinlikleri gibi 70 kültür etkinliğinin düzenlendiği fuarla ilgili konuşan Sürat Basım Yayım Yetkilisi Kemal Dilmen, vatandaşların fuara ilgisinin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Bu seneki fuarın iki cumartesi-pazarı kapsadığını dile getiren Dilmen, Büyükşehir Belediyesi ve TÜYAP'ın işbirliğiyle katılımın daha da arttığını anlattı. Fuara her kesimden insanın geldiğinin altını çizen Dilmen, "İmza günlerinden, kültür kitaplarından tutun, eğitim kitaplarına kadar bu fuarın Adana için çok faydalı geçtiğine inanıyoruz. İnşallah bundan sonraki senelerde de artarak aynı şekilde geçeceğini düşünüyoruz." dedi.

Fuara katılımın geçen yıla oranla daha fazla olduğunu ifade eden Dilmen, "Gün sayısının daha fazla olması, Büyükşehir ve TÜYAP'ın işbirliğinde daha çok faaliyetlerde bulunulup öğrenci getirilmesi bu sene fuara ilgiyi daha fazla artırdı. İnanın dışarıda o kadar uzun araç kuyruğu var ki, fuar alanına gelmek için insanlar sabırsızlanıyor. Hafta sonu olması sebebiyle veliler çocuklarını yanına alıp, bu güzelliklerden faydalanmak istiyorlar. Yayınevleri özellikle bir takım promosyonlarla stantlara vatandaşları çekmeye çalışıyor. İnsanlar hem yeni çıkan ürünleri görebiliyorlar, hem eskiden aklında olan ürünleri gidip fuardan alabiliyorlar." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Yayınevleri memnun, vatandaşın kitap fuarına ilgisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER