Yayınlanan VIP torpil listesi Bakanı korkuttu

VIP torpil listesi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i korkuttu. Listede baldızı ve bazı akrabalarını sınavsız olarak kamu kurumlarında işe girdiği yer alan Maliye Bakanı Şimşek, personel alımlarında yazılı sınav şartını yeniden geri getirdi.

Yayınlanan VIP torpil listesi Bakanı korkuttu

Taraf Gazetesi'nin haberine göre Maliye Bakanlığı 45 gün önce, yönetmelikte yaptığı değişiklikle, personelin sadece sözlü sınav ile alınabileceğini hüküm altına almıştı. Bu uygulama hızlıca kaldırılarak eski sisteme geri dönüldü.

Maliye’deki “sözlü sınav” tartışmasının hikâyesi şöyle:
AKP Hükümeti döneminde, muhalif şirketlere yönelik yaptıkları incelemelerle gündemden düşmeyen Maliye Bakanlığı, yaklaşık 45 gün önce yazılı sınav şartını gizlice kaldırdı. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, yaklaşık 45 gün önce yaptığı yönetmelik değişikliği ile, personel alımlarında yazılı sınav şartını kaldırırken, adayların sözlü sınavda tipine bakılarak alınacağına ilişkin düzenleme yapıldı. Söz konusu düzenlemeyi Taraf gazetesi, kamuoyuna duyurmuştu.

Bu haberin üzerine, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ve bakanlık üst düzey bürokratlarına muhalefet partilerinden yoğun tepki geldi. Şimşek de tepkiler üzerine, yönetmelik de yeniden değişikliğe gidileceğini açıkladı. Bu açıklamanın üzerinden 45 gün geçti. Ve geri adım, yine bir yönetmelik değişikliği ile atıldıGelir İdaresi Başkanlığı’na ait yönetmelik değişikliği ile, gelir uzmanı alımlarında, yazılı ve sözlü sınav yapılacağı kaydedildi.

Yani bir anlamda, Gelir İdaresi Başkanlığı, sadece sözlü sınav ile personel alınmasına yönelik projeden tepkiler üzerine geri adım atmış oldu. Sistem yeniden eskiye döndü. Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, VIP torpil listesinde yer almıştı. Bu kişiler arasında Şimşek’in baldızı da bulunuyor. Listeye göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in amcasının oğlu Mehmet Veysi Şimşek, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda başkan müşaviri yapıldı. Şimşek’in baldızı Coğrafya Öğretmeni Esin Kara da TOKİ’de göreve başlatıldı.
<< Önceki Haber Yayınlanan VIP torpil listesi Bakanı korkuttu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER