Yayladağı çiftçisine fidan desteği


Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), tarımı sürdürülebilir kılmak ve kırsaldan kente göçün önüne geçebilmek amacıyla geliştirdiği projelerle üreticiyi desteklemeyi sürdürüyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ile Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle, 14 Ocak Perşembe günü Yayladağı Semt Pazarı'nda 42 bin 500 adet fidanı üreticiye dağıttı.

Fidan dağıtımı öncesinde kurban kesilerek dualar edilirken, etkinliğe katılan vatandaşlara bereketi temsil eden pilav ikram edildi. Yayladağı'nın hak ettiği hizmetlere kavuşması amacıyla tüm imkanların seferber edildiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Bölgenin yıllardır ihmal edilen atık su arıtma ve altyapı sıkıntılarını en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturacağız. Halkımızı temiz içme suyuyla buluşturmak amacıyla isale hatlarını yenileme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tarıma destek sunabilmek adına düzenlediğimiz fidan dağıtımının berekete vesile olmasını diliyorum." dedi.

Fidan dağıtımının, geçimini tarımla sağlayan ilçede ekonominin gelişimine büyük bir katkı sağlayacağını vurgulayan Yayladağı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yakup Karasoy da tarıma verdiği destekten dolayı Başkan Lütfü Savaş'a teşekkür etti.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez ise şu ifadeleri kullandı: "Bir tarım şehri olan Hatay'a hizmet etmek üzere etkili projeler geliştiriyoruz. 2015 yılında tarıma 11 milyon Türk Lirası destek sağladık. Bu bütçeyle sulama göleti ve sulama tesisleri kazandırmak amacıyla çalışmalar başlattık. 'Hatay'ın Çiçekleri Çiftçinin Ekmeği Projesi' ile dar gelirli üreticilere ek gelir sağladık. Şimdi ise 15 ilçemizde 5304 hektarlık alanda 15 farklı çeşit meyveden 140 bin fidanı çiftçilerimize dağıtarak toprakla buluşturmayı hedefliyoruz."

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Lütfü Savaş, çiftçinin geleceğe dair umutlarının yeşermesi ve Yayladağı topraklarının bereketinin baki olması temennisiyle, ilk fidanı üreticiye sundu.



CİHAN
<< Önceki Haber Yayladağı çiftçisine fidan desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER