Yaz Kur'an kursları başladı


Kars'ın Arpaçay ilçe Müftülüğü tarafından tüm ülkede olduğu gibi okulların tatile girmesiyle ilçe merkez ve köylerinde yaz Kur'an kursları açıldı. Çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere her yaştan katılımın olduğu kurslar yaz sezonu boyunca devam edecek.

9 hafta boyunca siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği Yaz Kur'an kursları Arpaçay merkez ve tüm köy camilerinde hizmet verecek. Kur'an öğrenmek ve dini bilgileri geliştirebilmenin yanı sıra sosyal aktivitelerin de yer alacağı kurslar 22 Haziran 2015'de başladı. Kurs boyunca ihtiyaç olan ders kitapları ve yardımcı kitaplar Kars'ın Arpaçay ilçesinde kursiyerlere hediye edilecek. Başvuru için kursiyerlerin velileri nezaretinde kimlik fotokopileri ile birlikte camilere müracaat etmeleri yeterli.

Yürütülen kurslarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, şunları kaydetti: "Okulların tatil olmasıyla çocuklarımız ve her yaştan vatandaşımızın faydalanabileceği Kur'an kursları bu yıl da faaliyete geçti. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak, geçen hafta ilçemize atanan 23 yeni imam arkadaşımızla köy camilerimizin 2 tanesi dışında tüm camilerdeki din görevlisi açığımızı kapattık. Bu yıl her köyde hizmet verebiliyoruz. Yaz kursları özellikle çocuklarımızın cami ve cemaati tanıyarak, dini bilgileri öğrenecekleri ve ibadet yapma alışkanlıklarını elde edebilecekleri önemli bir fırsat sunuyor. Bu kurslarda eğitim faaliyetlerinin yanı sıra dini bilgiler, sportif ve kültürel faaliyetler sayesinde de çocuklar tatili dolu dolu yaşama şansı bulacaklar. Ayrıca katılımcılara eğitim materyallerini temin edeceğiz ve onları ekstra bir külfete sokmayacağız. Şimdiden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Yaz Kur'an kursları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER