|
ERGENEKON, AMERİKA VE AK PARTİ... 
AK Parti'yi kapatma davası ile Ergenekon terör örgütü soruşturması, ülkemizin kaderiyle ilgili yeni bir süreci oluşturuyor.
Gidiş nereye?
Asıl hedef, demokratikleşmenin engellenmesi. Çünkü demokratik reformlar, özgürlükleri genişletecek ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir yönetimin önünü açacak. Engel ise; "derin devlet", "statüko", "tek parti özlemcileri" denilen ve "ülkenin asıl sahibi biziz" diyen zümrenin direnmesi. "Ergenekon" onların gücü. Dış bağlantıları ve destekçileri var. Olan biteni tam anlayabilmek için "Ergenekon"un tam anlaşılması lazım.
Bu konuda geçenlerde ülkemize gelen İtalyan senatör Felice Casson'un anlattıkları epey ufuk açıcı oldu. Keşke kendisini Bakanlar Kurulu üyeleri, AK Parti grubu dinleyebilseydi. Casson, İtalyan Gladio'sunu çökerten savcı olarak tarihe geçen isim.
Gladio (Roma kılıcı), Amerikan ve İngiliz örgütlenmesi olarak 1952 yılında kuruldu. 1956'da casusluk ve gerilla savaşı için yapılandı. CIA tarafından yönetilen ve finanse edilen örgüt, Türkiye'de Kontrgerilla olarak tanınıyor. Senatör Casson'un Genç Siviller'in sempozyumundaki konuşması ve Sabah'tan Ecevit Kılıç'a söyledikleri, içinden geçtiğimiz sürece de ışık tutuyor. Konunun en önemli uzmanından öğrendiklerimiz şu:
Türkiye stratejik önemi, Arap dünyası, Rusya ve Avrupa arasında yer alması, ayrıca hem etnik hem de dinî problemlerinin olması, "Ergenekon"u, tüm NATO üyesi ülkelerdeki yapılanmalardan daha önemli ve etkili kılıyor.
Gladyo, doğrudan CIA'ya bağlı. Kuruluş amacı, ülkeyi Sovyetler Birliği işgaline karşı korumak. Ama daha 60'lı yıllara gelmeden bu amacından sapıp, ülke içindeki muhaliflere karşı da görev yapmaya başlıyor. Aslında CIA'nın hoşuna gitmeyen grupları baskı altına alıyor, sindiriyor. Sadece solculara karşı değil, o dönem hangi kesim muhalifse; mesela Hıristiyan Demokratlara karşı bile görev yapıyor. Yani kim CIA'ya, Amerika'ya muhalifse, hedefte onlar oluyor. Örgüt, tüm NATO üyesi ülkelerde var. Hatta o dönemde NATO'ya üye olmayan İspanya, Portekiz ve Avusturya'da da var. Casson'a kulak verdikten sonra şimdi şapkamızı yeniden önümüze koyalım.
Türkiye'deki Ergenekon soruşturmasının hedefine varması kolay değil. Devletin önemli birimlerinden ciddi direnç gelecek. İtalya'da parlamento ve medya Casson'a tam destek verdi. Sol partiler sonuna kadar yanında oldu. Türkiye'de ise tam tersi bir durum var. CHP direniyor. Baykal, soruşturma kapsamında gözaltına alınanlara Meclis çatısı altında selam ve destek mesajları gönderiyor. Medyanın önemli bir bölümü, bırakın desteği her şeyi görmezden geliyor. Yargı, emniyetin belgelediği fotoğrafları, eski bir komutanın bilgisayarından çıktığı kesinleşen darbe dokümanlarını delil kabul etmiyor. Olaylarda kullanılan el bombalarının aynı seriden olması ciddiye alınmıyor. Parlamentoda AK Parti çoğunluğu var, ama kapatılma süreci, iktidarın elini kolunu bağlamak için sıkıştırılan bir cendere gibi işliyor.
Ergenekon, gerçekten CIA bağlantılı en derin güç ise o zaman problem sanıldığından da büyük. ABD yönetimi, kapatılma davasında ondan mı demokrasiden yana net tavır koymuyor ve vaziyeti idare etmeye çalışıyor? Beyaz Saray'da etkili olan kesimler, "Müslüman Demokratlar"ı güçlendirecek bir gelişme yerine, AK Parti'nin kapatılmasını mı tercih ediyor? Bu kesimin önde gelenleri, "ulusalcılar"a bunun için mi artık açıktan destek vermeye başladı? Yüzde 47 oy almış bir partinin sudan sebeplerle kapatılmasını savunan çevreler, Washington'dan esen rüzgârlardan mı cesaret alıyor?
Gerçek ne olursa olsun, AK Parti'nin tek çıkış yolu var; bütün demokrat kesimlerin desteğindeki bir yarma harekâtı ile millete yaslanmak. Adı da belli: Referanduma sunulmuş bir anayasa değişikliği. Değilse, Sakarya'daki olayın benzerleri ile daha da sıkıştıracaklar.. kapatılınca da parçalayacaklar. Siyaset mevzilerindeki hareketliliğin anlattığı da tam budur... 01.Mayıs.2008 07:28:38 |
|
|
|
|
 |
|
|
| |
| SİZDEN GELEN YORUMLAR | [5 adet yorum gelmiştir]
|
|
|
resul 01.Mayıs.2008 20:16:36 |
|
|
 |
|
|
bizim icin hayirsiz gibi görünen seyler insalah TÜRKIYEMIZ icin hayirlara vesile olur
|
|
|
|
cemal türk 01.Mayıs.2008 18:04:54 |
|
|
 |
|
|
KURT VE KUZU
Kurt kuzuyu yemeye karar vermiş.Ne yaparasa yapsın AKP yi kapatacaklar.Bu mason locasından hayırlı karar çıkmasını beklemek saflık olur.
|
|
|
|
şemseddin 01.Mayıs.2008 13:50:48 |
|
|
 |
|
|
Son Şans
Hüseyin Bey çok doğru bir tesbit yapmış.Bu işin tek çözüm yolu referandumlu anayasa değişikliği.AKP kendini o kesimin insafına bırakırsa vay bu milete
yazık olur bu vatana .ve Akp içinde bu durum sonun başlangıcı olur.
|
|
|
|
katip 01.Mayıs.2008 08:47:44 |
|
|
 |
|
|
TABLO NETLEŞİRKEN
Hüseyin Abim de böyle düşünüyorsa
|
|
|
|
demedimmi ibrahim 01.Mayıs.2008 08:28:06 |
|
|
 |
|
|
demedimmi ibrahim
hüseyin abini iki yazısındada refarandum vurgusu yapılmakta ve açıkca desteği her zaman yanında olan amerikanın bile desteği çektiği ifade edilmekte bazı siyonist basından salak değilseniz bunu rahatça anlayabilirsiniz.
ey ak partili yöneticiler biran önce bu davayı düşürün yada refarandum yapın
sonra demedimmi ben . ben demiştim dedirtmeyin hüseyin abiye
hüseyin abime sevgi muhabbetle
|
|
|
|
| |
| YAZARIN DİĞER YAZILARI |
|
|
 | Mayıs 09 AK PARTİ NEYİ BEKLİYOR? |  | Mayıs 08 BİZİM BİR HAYÂLİMİZ VAR... |  | Mayıs 01 ERGENEKON, AMERİKA VE AK PARTİ... |  | Nisan 17 ERGENEKON'UN SONU ŞEMDİNLİ GİBİ OLMAYACAK... |  | Nisan 04 KUZU DA ARTIK KUZUYA BENZEMİYOR... |  | Nisan 03 SEYREDİLİRSE, AK PARTİ KAPATILACAK... |  | Mart 28 KİMLER İSTERSE GERİLİM BİR GÜNDE DÜŞER? |  | Mart 27 BU NASIL BİLGELİK? |  | Mart 20 BU İŞİN SONU NEREYE VARIR? |  | Mart 14 DEMİRELLER, KIVRIKOĞLULAR VE ÇÖLAŞANLAR... |  | Mart 13 FETHULLAH GÜLEN'E DOKUNAN YANIYOR MU? |  | Mart 07 ASKERİ KIŞKIRTANLAR BUGÜN ÖFKELİ |  | Şubat 22 AK PARTİ İLE YOLLAR AYRILDI MI? |  | Şubat 21 'ARA SIRA UĞRUYOR, SOHBET EDİYOR'MUŞUZ!.. |  | Şubat 15 'LAİK KESİM'İ ANLAMAYA ÇALIŞMALIYIZ |  | Şubat 08 SIRA, ÇARŞAFLI ERKEK PROVOKASYONUNDA |  | Ocak 10 AMERİKA ANLADI, SİZ DE ANLAYIN... |  | Aralık 28 GAZA GELMEYİNCE NE OLDU? |  | Aralık 27 CİVANMERTLİK, YENİ BİR SÜRECİ BAŞLATTI |  | Aralık 21 BAYRAMLAR, UNUTULANLARA BAYRAM OLDU |  | Aralık 14 CUMHURBAŞKANININ OMUZLARINDAKİ ÂLİM... |  | Aralık 13 GÜLEN YAŞAR, ONLAR UNUTULUR... |  | Aralık 07 BAŞI AÇIKLARA BASKI OLACAK MI? |  | Aralık 06 TANKLAR DEĞİL, TIR'LAR GELSİN... |  | Kasım 23 KERPETENLİ ADAMLARI DİNLEMEYİN |  | Kasım 15 KUZEY IRAK'TAKİ TÜRK OKULLARI |  | Kasım 08 TUZAĞA DÜŞÜLMEDİ, MACERAYA GİRİLMEDİ |
|
| |
|
|