|
İPHONE FİYATI NEDEN YÜKSEK? 
Şu kesin, Türk insanı teknolojiye oldukça düşkün.
Bunu anlamak için İstanbul’da neredeyse her gün bir tane açılan tekno marketleri dolduranlara bakmak yeterli. Artık marketlerin açılış günlerinde geceden sıraya giriyor millet, ucuz bir laptop ya da plazma ekran kapabilmek için!
Ya cep telefonu merakımız!
İlkokul çocukları bile cep telefonu sahibi. Her kesimden insan, asgari ücretli olsun, hatta daha düşük düzeyde açlık sınırında yaşayanlar olsun mutlaka bir cep telefonu sahibi.
Hem de kameralı, bluetoothlu, hem de en son marka ve modelden...
Bir belediye otobüsüne binin ve sorun, kimlerin cep telefonu yok diye... Sanmıyorum ki o kalabalıkta cep telefonu olmayan biri olsun.
Motorola firması Milenyum Kuşağı olarak adlandırılan 16-27 yaş arası gençlerin tüketim alışkanlıkları ile ilgili yaptığı araştırmada şu sonuca ulaşmış:
“Teknoloji bu neslin, yani milenyum kuşağının can damarı...”
Elbette... Herkes kendi çocuklarından biliyor olmalı. Evlerde bilgisayarlar, kulaklarda mp3 playerler, ipodlar, ve nihayet şimdi de iPhone...
Yeni yeni geliştirilen satış ve pazarlama teknikleri piyasaya sürülecek herhangi bir teknolojik ürünü müthiş biçimde takdim ediyor. Tüketiciler satışa sunulacak günü sabırsızlıkla bekliyor.
Satışlar artık gece 00.00’dan itibaren başlatılıyor.
Turkcell ve Vodafone nihayet iPhone’u Türkiye’ye getirdi. Getirdi ama bu getiriş oldukça pahalı bir getiriş. iPhone anavatanı Amerika’da 199, 299 dolar aralığında satılıyor. Turkcell ve Vodafone farklı rakam ve kontrat imkanları sunsalar da her ikisinde de iPhone’un kontratsız fiyatı 1000 lirayı aşıyor. Avrupa’da da fiyatlar Türkiye’dekinin çok çok altında.
Üstelik satış bilgilerinde küçük kandırmacalar bile var. Mesela Turkcell’in satış paketleri içinde “sınırsız internet” denilen bir seçenek var.
Hem sınırsız diyorlar hem de daha küçük yazılarla sınırsıza tanım getiriyorlar, 3 GB. Beyler, sizin sınırsız sınırınız 3GB’mi?
Lütfen milleti kandırmayalım!
Evet sadece satış teknikleri değil, teknoloji de kendini dayatıyor. Ama bu dayatmadan haksız kazanç elde etmeyi planlayan şirketleri de görmemiz gerekiyor.
Teknoloji kendini dayatıyor dedim de, bu dayatmaya çok güzel bir örnek yaşandı İstanbul’da. Tanınmış tarihçi yazarlardan birisi ikinci bir eş almış kendisine. İkinci eş hamile kalınca çocuğu aldırmak istemiş. Ama kadın reddetmiş. Ve tarihçimiz cep mesajı ile kıza “Boş ol” mesajı çekmiş.
İşte size yeni bir sosyo teknik sorun daha... Acaba Beyaz Hoca bu konuda ne buyurur?
27.Eylül.2008 07:07:43 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
| |
| SİZDEN GELEN YORUMLAR | [7 adet yorum gelmiştir]
|
|
|
muradkusu 27.Eylül.2008 22:32:10 |
|
|
 |
|
|
espri cok, bi de editorler yayinlasa
bil mukabele goldman43 abicim, bekara es bosamak kolay derler, biz de boyle cep, email, 3G, 4G derken kendimizi eglendiriyoruz :)
>
İngilizler'in 1000 kisiyle yaptigibir araştırmaya göre, yüzde 15'e varan oranda ayrılma kararı cep mesajıyla, %15'ide e-posta ile bildirilmis. Ünlü şarkıcı Britney Spears da eşine "Boşanmak istiyorum" mesajı yollamış.
|
|
|
|
Cenk 27.Eylül.2008 20:23:21 |
|
|
 |
|
|
I-Phone
ABD de yaşıyorum 5 i-phone gönderdim Türkiye'ye yeni çıkan 3G ler yani Türkiye'de piyasaya sürülenlerden. 8Gb 200 Dolar, 16Gb 300 Dolar artı KDV leri var tabiiki. Kontrat iptali için ilk faturayı ödemeniz ve üzerine 175 Dolar + KDV iptal ücreti ödemeniz gerekiyor. En düşük planı bile seçseniz ilk fatura 150-200 Dolar arası geliyor(adı üstünde ilk fatura:) yani sonuç olarak 600-700 Dolar arası bir maliyeti var.
Selamlar. |
|
|
|
goldman43 27.Eylül.2008 20:11:51 |
|
|
 |
|
|
muradkusu:-)
Aziz kardeşim çok zeki ve esprilisin...
"bos ol" mesajlarini gruba da forwarlamasi lazim degil miydi?
Yorumun çok hoş ve bence 12 den vurmuş.Meseleyi çözmüşsün.
Esprilerin bol olsun, bu arada senin ve tüm mü'minlerin bayramı kutlu olsun. |
|
|
|
muradkusu 27.Eylül.2008 19:41:03 |
|
|
 |
|
|
mukadu'ya
dr yunus bey, fiyat ve secim konusunda yanilmazlar, sizin 399a aldim dedigini iphone'un ilk cikan versiyonlarindan olsa gerek, hayirli bayramlar |
|
|
|
mukagu 27.Eylül.2008 15:50:15 |
|
|
 |
|
|
Yunus'a
Abd'de şu an iphonelar 199dolar.. 299dolar.. ilk çıktığı zaman bile 600 dolar olmadı. ben 399dan almıştım.. |
|
|
|
yunus 27.Eylül.2008 11:38:32 |
|
|
 |
|
|
iphone nun abd deki fiyatı
iphone 3g nini abd deki satış fiyatı 200 dolar değil. bu sadece belli bir kontrat yapıldığı takdirdeki fiyatı . abd de kontratsız cihaz 600 dolar filan. |
|
|
|
muradkusu 27.Eylül.2008 10:54:56 |
|
|
 |
|
|
3 mesaj
"bos ol" mesajlarini gruba da forwarlamasi lazim degil miydi? |
|
|
|
| |
| YAZARIN DİĞER YAZILARI |
|
| |
|
|