EN SON HABER: (22:37) Google yasağı nihayet kalktı...     EURO: 1,9390 - 1,9410    DOLAR: 1,2540 - 1,2550
 

OH My God! bodrumda namaz kılan var!



Ortaokul yıllarında, lisede hatta üniversitede de camiye gitmeye fırsatımız yoksa, vakit geçiyorsa okulun veya fakültenin kuytu bir köşesinde namaza durmuşuzdur.

Ortaokul yıllarında, lisede hatta üniversitede de camiye gitmeye fırsatımız yoksa, vakit geçiyorsa okulun veya fakültenin kuytu bir köşesinde namaza durmuşuzdur. Kimsenin tacizine uğramadığımız gibi zor şartlarda namaz kıldığımız için kimseden teşvik ve takdir de görmedik. Böyle bir takdir de beklemedik zaten. Savaş meydanlarında bile namazı kaçırmamamın önemini bilen arkadaşlar risk alırdı. Fırça da yiyebilirdik, okuldan da atılabilirdik.

Çünkü biz 80’li yılların, yani ihtilal sürecinin talebeleriydik. Yasaları, yönetmenlikleri yorumlayanlar demokratik teamülleri mecburen rafa kaldırmıştı. Ama din dersinde hocamız sınıfta sıranın üstüne bir arkadaşımızı çıkarıp bizlere nasıl namaz kılınacağını gösterdi. Çünkü sayın Kenan Evren “her Müslüman Türk gencinin hiç olmazsa iki rekat namaz kılacak kadar bilgisi olmasını, ölüye bir fatiha okuyacak kadar kuran okumasını arzu ediyordu.Yapsın ya da yapmasın ama bilsin” istiyordu.Bir ihtilal paşasının sağduyusu bile yok bu haberleri yapanlardan(her şeye yasakçı zihniyetle bakmaları açısından).

Ben askerde bile kovuşa seccadesini serip namazı kılan insanlar gördüm. Askerliğimi yaptığım kışlada mescit, hatta cami vardı.Hem vakit ezanları okunur hem de subaylarla beraber Cuma namazı kılınırdı. En titiz tavır takınan bu kurumda bile kişisel ibadet hürriyeti muhafaza edilirken milli olan ,sivil olan bir kuruluşta on kişinin kendi inisiyatifleri ile namaz kılmaları nasıl yasaklanabilir? Nasıl ayıpmış,günahmış suçmuş gibi gösterilebilir? Çocukların ibadet iştiyakları bir suçmuş gibi gösterilmesi hangi insafla izah edilebilir? Edilemez.

Üstelik kanuna aykırı olarak elde edilen delillerle. Sözüm ona kamu yararı için yapılan bir çalışma. Bu hadisede hem yasalar ,hem kişilik hakları ihlal edilmiş hem de müessesinin onuru kırılmıştır.

Ayrıca Bağcılar Lisesindeki talebe ve velilerin hepsinin bir çete gibi çalıştığı gösterilerek binlerce insanın hakkına tecavüz edilmiştir.Okul yönetimi güvenlik amacıyla kamera koydurmuş olsa ya da ciddi veriler olduğundan şüphelenerek yasal bir izin ile mahkeme kararıyla görüntülense bir nebze mantıklı olduğuna hükmedeceğiz.Ama düpedüz haksızlık ve kötüniyet var ortada.

Ancak “zehirli ağacın meyvesi de zehirlidir” yani hukuk dışı elde edilen bir veri de hukuk dışıdır ,asla belge olamaz.Zaten haberi yapanların amacı bir belge bulmak değil, suyu bulandırıp seçim atmosferinde muhafazakar insanları potansiyel suçlu gibi göstermek ve seçim sonuçlarını etkilemek. “Milli Eğitim gericilerin elinde yeniden aynı insanlar gelirse neler olur bunu siz düşünün!!”demek.
Bugün Türkiye’yi maddi-manevi sırtında taşıyan bir çok insan okul yıllarında bir merdiven altında, kalorifer kazanın yanında ya da spor salonunda seccadesini serip namazını kılmıştır.Bu ne dün suç idi ne bugün suçtur. Ne de yarın suç olarak karşımıza çıkarılamaz.
Öğrenciler okul yönetmeliğine bilerek ve kasten aykırı davranırlarsa derslere gecikir,saygısızlık eder,kendilerini ayrıcalıklı görürlerse gereken zaten yapılır.

Rüşvet pazarlıklarının,ahlaksız ilişkilerin,huzurevi baskınlarının görüntülendiği bir yolla kendi hallerinde namaz kılan insanların aynı kefeye konulması izan ve insaf dışıdır.Bir muhabir arkadaşımın çekimin kahramanları ile ilgili söylediği-onların bazıları figüran- sözleri de ayrıca değerlendirmek gerek.

Son olarak askerin bu denli gündemde olduğu bir dönemde askeri Yargıtay kararını hatırlatmakta fayda var. 2006 yılında Askeri Yargıtay, rüşvetin gizli video çekimleriyle ortaya çıkarıldığı iki ayrı davada mahkeme kararı alınmadan yapılan gizli çekimlerin delil oluşturmayacağına karar verdi.İlgililere duyurulur.

Bağcılar Lisesi müdür, öğretmen, öğrenci ve velilerine geçmiş olsun.


01.Haziran.2007 16:22:26
yorum yaz gönder yazdır oy ver
 
SİZDEN GELEN YORUMLAR[2 adet yorum gelmiştir]    
ahmet kepenek 05.Haziran.2007 10:44:25
YANLIŞ SITRATEJİ
BİZİM ŞER GİBİ GÖRDÜĞÜMÜZ ŞEYLERİN ALTINDA NE HAYIRLAR VAR YARADANIM BİLİR. ŞİMDİYE KADAR NE YAPTILARSA HEP GERİ TEPTİ DAHADA SARILDIK DEĞERLERİMİZE. ONLARDA ONLARA YAKIŞANI YAPIYOR KERVAN YÜRÜYOR...
ŞULE 04.Haziran.2007 13:37:28

TEŞEKKÜRLER

 
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nisan 05 ABD'YE KIZMA BİR MUM YAK
Mart 29 HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM
Mart 08 TEZİÇ’İN TADI YOK ,YEMEĞİN ADI YOK
Şubat 21 SEN NERDESİN MUHSİN ÇELEBİ ?
Ocak 31 BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNU KİM ÇÖZECEK?
Ocak 21 BAŞÖRTÜSÜ BİR “SİMGE”DİR
Aralık 26 BATMAN’DA BİR BAYRAM SABAHI
Aralık 22 BU BAYRAM BAŞKA OLSUN
Aralık 13 BANA ÖLDÜ DİYENLERİN ARKASINDAN FATİHA OKUYACAĞIM
Aralık 10 TESETTÜR
Aralık 03 SOKAK ÇOCUĞU PERVİN!
Kasım 16 ÜÇ..İKİ..BİR..SIFIRI..UYUUU
Ekim 24 YİNE AYNI OYUN: ERMENİ ÇETELERİ VE PKK
Ekim 22 HAZAN MEVSİMİNDE AYAKTA DURABİLMEK
Ekim 17 DİN DERSİ OLMAZ İSE OLMAZ! O..LA.MAAAZ
Ekim 11 ŞEHİTLERİMİZ VAR
Ekim 08 VEFA BEKLEYEN KOCA SULTAN: II.ABDULHAMİD
Eylül 25 MAHALLE BASKISI DEĞİL RAMAZAN BASKISI
Eylül 20 YÖK BAŞKANI'NA AÇIK MEKTUP
Temmuz 26 Sadece Başbakan değil Muhalefet de halkı kucaklamalı
Temmuz 20 Ben Demokrat Değilim Arkadaş
Temmuz 03 Bize kanınız lazım değil
Haziran 27 Hepimizin dedesi var
Haziran 01 OH My God! bodrumda namaz kılan var!
Mayıs 11 Analar ağlar
Mayıs 07 Siyaset: Bulaşma bana !
Nisan 06 Yükselen “MİLLİYETÇİLİK “ mi?
Mart 27 Ahlaksız yazar devri deseydi keşke ..
Ocak 23 Hayalim kadar büyük sayılırım
Ocak 18 Objektiflerimiz Kara kıtada
Ocak 06 Evet! Kimse Var
Ocak 03 Bana da Bayram gelsin
Aralık 19 Korkmayın...Cesur olun.
Aralık 12 Ne Demokrasi Ama!
 



Star Haber'in tesettür rahatsızlığı!-İZLE
Böyle memur görülmedi!
Erdoğan seçilir, Gül Kalır
Tesettüre girmedim ama...
Bu kadarına da pes artık!
İşte T.Ö'nün yeni kanalının adı !
367'nin mucidine inanılması zor ödül!
Başbakan Hakan'a nasıl takıldı?
Paksüt neden telaşlandı ?
Abdülhamit'in indirilişi kutlanacak
Ahmet Böken
SATILIK DAVA
Son perdeyi izlerken sizin de içiniz kalktı mı?
Fatih Akalan
BİR “KADEH” YALAN
Hürriyet'in manşeti üzerine
Erhan Topal
PABUCU DAMA ATILMAYAN KAÇ KİŞİ VAR?
Dünya bir ekonomik bunalım içinde. Kriz senaryolarının ardı arkası kesilmiyor.
Bülent Korucu
PAKSÜT OLAYININ ÖNEMLİ AYRINTILARI
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, gündeme bomba gibi düştü.
Mehmet Altan
KRİPTO ŞİFRELERİ
Kripto, Fransızca bir kelime...
Şamil Tayyar
YSK BAŞKANI AÇIKLADI
Önceki gün AK Parti hakkındaki kapatma davasına bağlı olarak oluşacak siyasi senaryoları yazmıştım.
Tamer Korkmaz
DEVRİMCİ GENÇLERE BOMBA ATTIRANLAR
Deniz Gezmiş idamı hak edecek bir suç işlememiş olabilir ama Gezmiş bir milli kahraman da değildir.