EN SON HABER: (22:37) Google yasağı nihayet kalktı...     EURO: 1,9100 - 1,9110    DOLAR: 1,2290 - 1,2300
 

BİR TARİH YAZILDI



Yaşananlar sadece Doğu ve Güneydoğu’da gibi gözükse de aslında Türkiye’de bir tarih yazıldı

Yaşananlar sadece Doğu ve Güneydoğu’da gibi gözükse de aslında Türkiye’de bir tarih yazıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’ye gitse ancak bu kadar coşkuyla karşılanırdı. Kayserililer alınmasın ama onlar bile Güneydoğu insanımızın heyecanını belki yaşayamazdı. Çünkü kimi şehirde 15 kiminde 25 yıldır çekilen bir hasretin dışa vurumu bu yaşanan. Birçoğumuz onlarca yıldır bir Cumhurbaşkanının buralara gitmediğini yeni öğrendik.

Abdullah Gül isminin özel bir önemi var elbette, ama vatandaş sanki yıllar önce kendi köyünden çıkıp büyükşehire giden delikanlının, yıllar sonra büyük adam olarak memlekete dönüşünü karşılıyor gibi geldi bana ortadaki manzara. Onu beklemişler yıllarca, güvenmişler, “hele bir gelsin bak, bütün sorunlarımız nasıl çözülecek” diye yolunu gözlemişler. Şimdi rüyaları gerçek oluyor.

Sanki aynen Doğu ve Güneydoğu insanının yaşadığı ‘o köyden çıkan delikanlı’ misali, delikanlı da köyünü çok özlemiş, yıllarca burnunda tütmüş hep kavuşmayı arzulamış, kucaklaşmayı beklemiş. İşte şimdi devletle millet kucaklaşıp ‘tek vücut’ oluyor.

Bölge insanı kendisine atılan 1 adıma 100 adımla karşılık verdi. “Bana yüreğini açıp samimiyetle gelirsen ben sana 100 misli yüreğimi açarım, koşarım” dedi.

Terör baskısından bunalmış, şiddetle anılmaktan bıkmış, hep devletten hoşnutsuzmuş gibi gösterilmekten sıkılmış bölge insanı bir fırsat yakaladı. Kendini göstermek, bu ülkenin parçası olduğunu dost düşman herkese anlatmak için. Bu fırsatı çok iyi değerlendirdi, yıllarca beklediği gün bugündü.

Doğu ve Güneydoğu insanı mesaj verilmesi gereken her yere gerekli mesajları verdi, üzerine düşeni Anadolu insanına yakışan şekilde yaptı. Şimdi sıra devlette.

Yetkililer bölgeden gelen bu mesajı çok iyi değerlendirecektir. Fotoğraf bu kucaklaşmanın kolay kolay bitmemesi gerektiğini ve bu tablonun Türkiye’nin önünü, yolunu açacağını gücüne güç katacağını gösteriyor.

Diyarbakır Valisi Sayın Efkan Ala’nın bürokrasinin en tepesine alınması yönetimin bölgenin sorunlarına eğileceğini gösteren çok önemli bir mesaj. Onun yerine vekaleten atanan Sayın Hüseyin Avni Mutlu’nun da bölge valisi olması çok önemli. Siirt’ten Diyarbakır’a geçen yeni vali bölge insanıyla hemhal olmuş bir isim.

Şimdi devletin ve hükümetin bölge insanını bir 15 yıl daha bekletip ümitlerini başka baharlara erteletmemesi çok önemli.

Zira iç birlik ve beraberlik kadar Türkiye’nin kritik komşularına açılan kapılar hep bu bölgeden geçiyor. Doğu ve Güneydoğu için devlet millet kucaklaşmasının, Irak ve İran’da yaşanabilecek muhtemel gelişmeler açısından da önemi çok büyük. Devlet bu bölgedeki halkın yaşadığı heyecanı hep taze tutmalı.


14.Eylül.2007 13:59:12
yorum yaz gönder yazdır oy ver
 
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mayıs 03 AYRIK OTLARI
Mayıs 01 YILLARDIR GİZLENEN İDDİANAME
Nisan 26 ERKEKSİNİZ YA !
Nisan 24 KORKUYORUM
Nisan 10 BİR KIZ MESELESİ
Nisan 08 MAALESEF !
Nisan 07 ÜLKEYİ RAHATLATACAK TEKLİF
Mart 28 BİRAZ KAFA DAĞITALIM
Mart 27 NEREDEN ÇIKTI BU UZLAŞMA ?
Mart 14 DEVLET TİYATROLARININ STRATEJİSİNİ KİM BELİRLİYOR ?
Mart 08 FATURA GENÇ TİYATROCULARA KESİLDİ
Mart 05 DEVLET KURUMUNDA AKIL ALMAZ BİZANS OYUNU
Şubat 15 İZMİR DEVLET TİYATROSUNUN BAŞARILARI (!)
Şubat 08 MHP BU PROVOKASYONA GELİR Mİ ?
Şubat 06 REKTÖRLERİN BU TELAŞI NİYE ?
Şubat 02 SÖZ KONUSU ŞAHIS BENİM!
Ocak 18 DEVLET TİYATROLARI’NDAKİ SORUN ÇÖZÜLÜYOR
Ocak 07 KDV İNDİRİMİ KİME YARADI ?
Ocak 02 DEVLET TİYATROLARI SAHNEDEN SAVAŞ AÇTI
Aralık 14 ASIL SKANDALI GENEL MÜDÜR ANLATTI
Aralık 10 DEVLETİN KURUMU MİLLETE DÜŞMAN OLUR MU ?
Aralık 07 DEVLETİN BİR KURUMUNUN HALİ
Kasım 29 PKK’NIN FOYASI ÇIKTI
Kasım 09 KAZ DAĞLARI’NDA KOPARILAN FIRTINA
Ekim 27 TÜRKİYE PSİKOLOJİK HAREKAT KISKACINDA
Ekim 24 BU KAPIYI UNUTMAYALIM
Ekim 22 SİZİN DE KALBİNİZ SIKIŞIYOR MU ?
Ekim 16 ERMENİ-PKK İLİŞKİSİ YAHUDİ DESTEĞİ
Ekim 12 İKİ YETİM KIZ KARDEŞ
Ekim 09 BUKALEMUNLUK SANATI
Eylül 26 ÇOK KEYİFLİ DEĞİL Mİ ?
Eylül 24 KAYBETTİLER YİNE KAYBEDECEKLER
Eylül 21 BAŞÖRTME ÖZGÜRLÜĞÜ YOK MU ?
Eylül 20 REKTÖRLERİNKİ ‘TAMAMEN DUYGUSAL’
Eylül 19 BİRAZ DAHA SABIR, TÜRKİYE DEĞİŞİYOR.
Eylül 18 SİZCE DERTLERİ NE ?
Eylül 15 SİZİN EVDE NASIL ?
Eylül 14 BİR TARİH YAZILDI
Eylül 11 BU SEFER HEDEF MHP
Eylül 08 HERKESİN DEĞİL AMA 'HERKESİN CUMHURBAŞKANI'
 



Star Haber'in tesettür rahatsızlığı!-İZLE
Böyle memur görülmedi!
Erdoğan seçilir, Gül Kalır
Tesettüre girmedim ama...
Bu kadarına da pes artık!
İşte T.Ö'nün yeni kanalının adı !
367'nin mucidine inanılması zor ödül!
Paksüt neden telaşlandı ?
Başbakan Hakan'a nasıl takıldı?
Abdülhamit'in indirilişi kutlanacak
Ahmet Böken
SATILIK DAVA
Son perdeyi izlerken sizin de içiniz kalktı mı?
Fatih Akalan
BİR “KADEH” YALAN
Hürriyet'in manşeti üzerine
Erhan Topal
PABUCU DAMA ATILMAYAN KAÇ KİŞİ VAR?
Dünya bir ekonomik bunalım içinde. Kriz senaryolarının ardı arkası kesilmiyor.
Bülent Korucu
PAKSÜT OLAYININ ÖNEMLİ AYRINTILARI
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, gündeme bomba gibi düştü.
Mehmet Altan
KRİPTO ŞİFRELERİ
Kripto, Fransızca bir kelime...
Şamil Tayyar
YSK BAŞKANI AÇIKLADI
Önceki gün AK Parti hakkındaki kapatma davasına bağlı olarak oluşacak siyasi senaryoları yazmıştım.
Tamer Korkmaz
DEVRİMCİ GENÇLERE BOMBA ATTIRANLAR
Deniz Gezmiş idamı hak edecek bir suç işlememiş olabilir ama Gezmiş bir milli kahraman da değildir.