EN SON HABER: (22:37) Google yasağı nihayet kalktı...     EURO: 1,9390 - 1,9410    DOLAR: 1,2540 - 1,2550
 

ŞEHİTLERİMİZ VAR



ŞEHİTLERİMİZ VAR

Şehitlerimiz var,gazilerimiz var, evde ağlayan analar var, bacılarımız var.Bir mümine yakışır edayla ,tevekkül ile “vatan soğulsun” diyen amcalarımız var. Binlerce yıldır hilali yaşatmak için yıldızlarını toprağa gömen milletimiz, o aziz misafirleri incitmeden bağrında besleyen toprağımız var. Biz onlara ŞEHİD diyoruz ,çünkü beslendiğimiz kaynaklar vatan savunmasında, ırzını ve malını korumada vefat edenlerin şehit olduklarını ifade ediyor bölece bize teselli veriyor. Yani şehitlik rütbesini insanlar değil “Allah” veriyor.
İnsan kendisine emanet edilen en kıymetli varlığını Hakk’ın rızası istikametinde feda edince ikramların, ihsanların ve iltifatların en büyüğüne mazhar oluyor. Kanlı elbiseleriyle herkesin önünden geçip cennete ilk girecekler arasında yer alıyor. Yalnızca kendilerine değil ailesine, hısım-akrabasına şefaat hakkı kazanıyor. Dünyadaki bir canına bedel Ukba’da onlarca sevdiğini cehennem ateşinden kurtarabilme avansını yakalıyor.
Bir mütefekkirin hayat ve ölüm dengesini anlatırken ortaya koyduğu ölçüye şahit olmuştum. Diyordu ki o zat “şu andan itibaren ölüp kıyamete kadar ölü olarak kalmaktansa hayatta kalıp bir kere ALLAH demek hak katında daha makbuldür.” Yani ölümü istemek, dünyadan bıkıp usanmak ve derhal ötelere göç etmek arzusu içinde olmak -farklı manevi makamları müstesna tutuyorum- yerine hayatta kalıp bir kere daha oruç tutmak ,bir kere daha namaza durmak bir kere daha tekbir getirmek, suphanallah, elhamdülillah demek tercih edilmelidir.
Şimdi onlarca şehidimiz var, trafikte ölenler,kazaya kurban gidenler cabası.Biz bu çocukları hayatta tutabilmenin yollarını aramalıydık. Bütün insanların bu maksada matuf hayatta kalmalarını temin için gayret etmek, sebepleri yerine getirmek tedbirleri almak boynumuz borcu olmalıydı.
Medyada takip ediyoruz onlarca soru soruluyor, kafalar karışık, yazılar karışık, duygular karışık. Allahın bahşettiği şehitlik rütbesiyle teselli ettiğimiz ailelere “insan” olarak, “yönetici” olarak biz ne yaptık. Onlar bu acıları yaşamasın diye hangi yolları denedik.şimdi bunları konuşma zamanı.
Allahın ikramı üzerinden kendimizi temize çıkarmaya çalışmamıza itiraz ediyorum. şehitlik perdesi arkasında saklanıp mesuliyetsizliğimizle yüzleşmemeye, vatandaşın Allah sevgisini istismar etmemize itiraz ediyorum. Şehit analarının Kevser ırmağından bir damla sayılan gözyaşları karşısında sadece hüzünlenen ya da öyle görünen müraice tavrımıza itiraz ediyorum. Yüreğimiz yandı diye manşet atıp akşama eğlence programı koyan medyaya itiraz ediyorum, iki yüzlü oynayıp evlatlarımızın kanından para kazananlara, kandil gecesini ve bayramımızı hüzne boğanlara itiraz ediyorum. Bütün değerlerimizin içini boşaltan ve milletimizi tutunacak dalsız bırakanlara, sokaklarımızı ezansız, evlerimizi kur’ansız bırakmak isteyenlere itiraz ediyorum.ve bu vahşi saldırıyı, terörürü bugüne kadar olduğu gibi yine lanetliyor şehit yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Ayrıca Deprem günlerinde bayındırlık bakanlığı, büyük kazalarda ulaştırma bakanlığı, şehirdeki patlamalarda içişleri bakanlığı, orman yangınlarında orman bakanlığı v.s masaya yatırılıyor. Peki ya şimdi?


11.Ekim.2007 14:31:23
yorum yaz gönder yazdır oy ver
 
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nisan 05 ABD'YE KIZMA BİR MUM YAK
Mart 29 HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM
Mart 08 TEZİÇ’İN TADI YOK ,YEMEĞİN ADI YOK
Şubat 21 SEN NERDESİN MUHSİN ÇELEBİ ?
Ocak 31 BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNU KİM ÇÖZECEK?
Ocak 21 BAŞÖRTÜSÜ BİR “SİMGE”DİR
Aralık 26 BATMAN’DA BİR BAYRAM SABAHI
Aralık 22 BU BAYRAM BAŞKA OLSUN
Aralık 13 BANA ÖLDÜ DİYENLERİN ARKASINDAN FATİHA OKUYACAĞIM
Aralık 10 TESETTÜR
Aralık 03 SOKAK ÇOCUĞU PERVİN!
Kasım 16 ÜÇ..İKİ..BİR..SIFIRI..UYUUU
Ekim 24 YİNE AYNI OYUN: ERMENİ ÇETELERİ VE PKK
Ekim 22 HAZAN MEVSİMİNDE AYAKTA DURABİLMEK
Ekim 17 DİN DERSİ OLMAZ İSE OLMAZ! O..LA.MAAAZ
Ekim 11 ŞEHİTLERİMİZ VAR
Ekim 08 VEFA BEKLEYEN KOCA SULTAN: II.ABDULHAMİD
Eylül 25 MAHALLE BASKISI DEĞİL RAMAZAN BASKISI
Eylül 20 YÖK BAŞKANI'NA AÇIK MEKTUP
Temmuz 26 Sadece Başbakan değil Muhalefet de halkı kucaklamalı
Temmuz 20 Ben Demokrat Değilim Arkadaş
Temmuz 03 Bize kanınız lazım değil
Haziran 27 Hepimizin dedesi var
Haziran 01 OH My God! bodrumda namaz kılan var!
Mayıs 11 Analar ağlar
Mayıs 07 Siyaset: Bulaşma bana !
Nisan 06 Yükselen “MİLLİYETÇİLİK “ mi?
Mart 27 Ahlaksız yazar devri deseydi keşke ..
Ocak 23 Hayalim kadar büyük sayılırım
Ocak 18 Objektiflerimiz Kara kıtada
Ocak 06 Evet! Kimse Var
Ocak 03 Bana da Bayram gelsin
Aralık 19 Korkmayın...Cesur olun.
Aralık 12 Ne Demokrasi Ama!
 



Star Haber'in tesettür rahatsızlığı!-İZLE
Böyle memur görülmedi!
Erdoğan seçilir, Gül Kalır
Tesettüre girmedim ama...
Bu kadarına da pes artık!
İşte T.Ö'nün yeni kanalının adı !
367'nin mucidine inanılması zor ödül!
Başbakan Hakan'a nasıl takıldı?
Paksüt neden telaşlandı ?
Abdülhamit'in indirilişi kutlanacak
Ahmet Böken
SATILIK DAVA
Son perdeyi izlerken sizin de içiniz kalktı mı?
Fatih Akalan
BİR “KADEH” YALAN
Hürriyet'in manşeti üzerine
Erhan Topal
PABUCU DAMA ATILMAYAN KAÇ KİŞİ VAR?
Dünya bir ekonomik bunalım içinde. Kriz senaryolarının ardı arkası kesilmiyor.
Bülent Korucu
PAKSÜT OLAYININ ÖNEMLİ AYRINTILARI
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, gündeme bomba gibi düştü.
Mehmet Altan
KRİPTO ŞİFRELERİ
Kripto, Fransızca bir kelime...
Şamil Tayyar
YSK BAŞKANI AÇIKLADI
Önceki gün AK Parti hakkındaki kapatma davasına bağlı olarak oluşacak siyasi senaryoları yazmıştım.
Tamer Korkmaz
DEVRİMCİ GENÇLERE BOMBA ATTIRANLAR
Deniz Gezmiş idamı hak edecek bir suç işlememiş olabilir ama Gezmiş bir milli kahraman da değildir.