EN SON HABER: (19:09) 1. Lig, 2 Lig ve 3.Lig'de topl...     EURO: 1,7560 - 1,7570    DOLAR: 1,1850 - 1,1860
 

GEÇ KALINMIŞ BİR PROJE

Engin Sağ

Adalet Bakanlığının bu çalışmasından herkes haberdar olmalı. Bu projeye destek verilmeli.

Türkiye kamuoyu son dönemde önemli gündem maddeleriyle meşgul. Gazete televizyon haberleri hep terör ,sınır ötesi operasyon , ABD ve AB ile ilişkiler gibi konularla dolu. Üstüne üslük Anayasa değişikliği 301. madde gündemden hiç düşmüyor.

Çarşamba günü Samanyolu Haber Tv’de yayınlanan “Siyaset Sahnesi” programında Sayın Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin konuk oldu. Samanyolu Haber Tv’de Ankara Haber Müdürü Remzi Ketenci’nin sunduğu programa ben de katıldım. Bizimde Şahin’e sorularımız Türkiye’nin gündemdeki konulara ilişkindi. Bir çok gazete, televizyon ve internet sitesine haber olan açıklamalar yaptı Bakan Şahin. Söz döndü dolaştı, Adalet Bakanlığının çalışmalarına geldi. Bana göre Bakan Şahin gündemdeki açıklamalarından çok daha önemlisini bu bölümde yaptı. Başka meslektaşlarımızın dikkatini çekmeyen bu önemli açıklama “Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi” projesiydi.

BU PROJE NİÇİN ÖNEMLİ


Türkiye’de suçla mücadelede en önemli zaaf, suçluların yakalandıklarında yeterince ıslah edilememesi. Cezaevlerindeki şartlar, cezaevi sonrası hükümlülerin takip edilememeleri, hükümlülerin tekrar hem de daha büyük suç işleme riskini doğruyor.Bu sebeplerden Türkiye’de çıkartılan hiçbir af işe yaramıyor. Biz de , bu yüzden “Aftan çıktı ama yine suç işledi” haberlerini okuyoruz. Bu yüzden “hırsızlık, kapkaç arttı” diye şikayet ediyoruz. Bu yüzden ünlü ünsüz herkesin evi soyuluyor.

Cezaevleri bir ıslahhane olmadığı için, oraya bir giren daha uzman suçlu oluyor. Dışarı çıktığında da bir sahip çıkan olmadığı için ,organize suç örgütlerinin eline düşüyor.

İşte Adalet Bakanlığı sesiz sedasız yürüttüğü “Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi” projesiyle yılların ihmal edilmişliğinin önüne geçmeyi hedefliyor. Ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu yerlerde kurulan merkezlerle cezaevinde tahliye olan hükümlüler sıkı bir şekilde takip ediliyor. Onların dışarıdaki hayata adapte olması için psikolojik destek verilen bu merkezlerde meslek edinme, iş bulma konularında yardımcı olunuyor.
Şimdiden 45 binden fazla hükümlüye yardım edilmiş. Şimdilerde 20 binden fazla hükümlü bu merkezleri takibinde.

Cezaevine giren kişileri “üstü çizilmiş kişiler” olarak görmediklerini söyleyen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin “Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi” projesini sosyal devlet olmanın gereği olduğuna dikkat çekti. Bakan Şahin bir başka önemli bildi daha verdi.
Cezaevlerinde sosyal ve kültürel faaliyetler, meslek ve beceri kursları gibi etkinlikler artırılmış. Cezaevi savcılarının Bakan Şahin’e söylediklerine göre bu tür etkinliklere katılan hiçbir hükümlü çıktığında geri dönmüyormuş.

Terörün de azalması için yapılması gereken aslında bu projeyi desteklemek. Terör suçlarından hükümlüler de bu korumanın kapsamında.

Ayrıca bünyesinde Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Sosyolog, Öğretmen, Çocuk Gelişimi Uzmanı, Pedagog, Özel Eğitim Uzmanı bulunduran bu merkezler suçtan mağdur olanlara da destek oluyor.


09.Kasım.2007 09:08:32
yorum yaz gönder yazdır puanla
 
  
 
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Temmuz 11 YALÇIN KÜÇÜK'TÜR AMA MİDE BULANDIRIR!
Ocak 10 PEKİ DERSHANE NİÇİN HEDEF?
Kasım 19 KUMAR LOBİSİ HORTLADI
Kasım 12 KUMARHANELER NEREYE GİDİYOR?
Kasım 09 GEÇ KALINMIŞ BİR PROJE
Ekim 18 PAZAR GÜNÜ SANDIĞA GİDİYORUZ
Temmuz 23 Barajın da hükmü kaldı
Temmuz 05 İpler HALK'ın eline geçti
Haziran 16 ÖSS'nin sonu geldi mi?
Eylül 23 301 .Madde nereden çıktı?
Eylül 18 Sözleşmeliler başlayamadı
Eylül 14 Kara pazartesi geliyor
Ağustos 18 Gitmek mi zor kalmak mı?
Temmuz 10 Sağda oluşum solda birleşme gayretleri
Haziran 22 ŞEMDİNLİ’nin ardında kalan
Haziran 14 Öğretmen olamayacaklar
Haziran 08 Demokrasi ortak payda
Haziran 02 Yollarda geçen ömürler
Mayıs 09 Deja Vu
Nisan 10 Derdiniz başkaysa onu bilmem
Mart 23 Cehalet en büyük düşmanımız
 


Teröristbaşı Öcalan'dan dehşet iddialar
Erdoğan, Aydın Doğan'a mühlet verdi !
İşte Tuncay Özkan'ın son marifeti !
Tüyler ürperten AN ! - Foto
Maç sonunda golü bakın kim yedi !
ADD Başkanı herşeyi itiraf etti !
Deniz Baykal'a ağır eleştiri !
Grubumuzdaki son durum
Google nereye koşuyor ?
Bombacı nasıl vali oldu?
Asım Yıldırım
NEDİR ÇEKTİĞİMİZ BU ÇİLE-2
İstanbul’da yaşamak ve yaşatmak zordur!
A.Abdulkadiroğlu
AK PARTİ BÖYLE Mİ GİDECEK ?
Ya millet Ak Parti’ye olan güvenini kaybetmeye başlarsa. O zaman ne olacak ?
ahmet-selim
Ahmet Selim
HOCAEFENDİ'Yİ DİNLERKEN...
Cuma gecesi, bir TV kanalında, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bir konuşmasına tesadüfen şahid oldum.
ali-bayramoglu
Ali Bayramoğlu
İKİ CUMHURBAŞKANI VE AÇILAN BARIŞ KAPISI
“Türkiye'ye rövanş için gelmeyeceğiz…” Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan dün maç sonrası stadyumda verilen resepsiyonda Abdullah Gül'e bunları söylüyordu.
engin-ardic
Engin Ardıç
TÜRK'ÜN RENGİ
Likya kıyısındayım, yani cennetteyim:
ergun-babahan
Ergun Babahan
BUZDA İLK ÇATLAK
Hasan Cemal'in sorusu üzerine küçük salonu dolduran genç gazeteciler sıralamaya başladı:
fehmi-koru
Fehmi Koru
TARİHİ MAÇI İZLERKEN
Alt tarafı bir futbol maçı işte...
mehmet-altan
Mehmet Altan
ERİVAN'DA HİLTON VAR MI?
Hava sıcak, televizyon açıktı. Maça daha vardı ve Ermenistansız yatmaz kalkmaz olmuştuk.
nuh-gonultas
Nuh Gönültaş
İKTİDAR İNSANI BOZAR!
Koltuk insanın mütevazılığını alır götürür. Onun için büyük ve muhterem zatlar iktidardan hep uzak durmuşlar, siyasetin insana kazandırdığı siyaseten güçten hiç hoşlanmamışlar.
mustafa-unal
Mustafa Ünal
TERÖRE KARŞI BAŞBUĞ PAŞA
Terör ülkenin en yakıcı sorunu... Gün geçmiyor ki Güneydoğu'dan şehit haberi gelmesin.
hamidullah-ozturk
Hamidullah Öztürk
BÖL, ÇARPIŞTIR VE KURTUL
Org. İlker Başbuğ, tıpkı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi makamına oturduktan hemen sonra Güneydoğu turu yaptı ve halkın arasına karıştı.