EN SON HABER: (08:23) Kraliçe Türkiye'ye niçin geldi...     EURO: 1,9390 - 1,9410    DOLAR: 1,2540 - 1,2550
 

CUMHURBAŞKANININ OMUZLARINDAKİ ÂLİM...



Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı.

Bu ülkenin cumhurbaşkanı ve başbakanı birlikte bir âlimin, bir iktisat profesörünün tabutunu taşıdılar. Ben bir tabuta omuz veren cumhurbaşkanını hiç hatırlamıyorum. Asıl yurduna uğurladığımız bu güzel insan, Profesör Sabahattin Zaim'in vasıfları neydi ki, Fatih Camii'nin avlusunu bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, öğrenciler, her meslekten insanlar doldurmuştu.
Ben de kendisini yakından tanıma bahtiyarlığına erenlerden biriyim. İdareciliğim sırasında Zaman Gazetesi İstişare Kurulu'nda, son olarak da Samanyolu Televizyonu İstişare Kurulu'nda beraberdik. Rahmetli Yaşar Tunagür Hoca, Sabahattin Zaim Hoca, muhterem Hayrettin Karaman Hoca ile birlikte olmak nasıl bir güzelliktir, yaşanmadan anlatılamaz ki. Birbirlerine hitap tarzı, şefkat ve muhabbet dolu davranışları, simalarında güller açan tebessümle "Sizi özledim, gel bir sarılayım." deyişleri... Bu güzel insanlar farklı boyutların, farklı yamaçların beyefendileri... Nezaket, tevazu, hoşgörü, ufuk enginliği, ıstırap, dava sancısı, ümit, azim, kararlılık, yorulmama, her an tazelenen şevk ve heyecan bu insanlarda ete kemiğe bürünmüş.

Sabahattin Zaim Hoca, bu ülke için çıkış arayan nesillerin yönünü; kendi öz değerlerimize bağlı kalarak çağdaşlaşma ve ilerlemeye çeviren öncülerindendir.

Bu öncüler, Türkiye'yi ve dünyayı doğru okuyarak, tembelliğin yerine çalışmayı, ayrılığın yerine milletimizin kardeşliğini, geri kalmışlığın yerine bilim ve teknolojide çağı yakalamayı önemsemişlerdir. Bunun için de tek bir hedef belirlemişlerdir: İnsan yetiştirme... Gördüğü, tanıştığı her genci, her kabiliyeti evlâdı gibi bağrına basarak, Türkiye'ye kazandırmak... Kendi değerlerine yabancılaşmayan, inancından, kültüründen, geleneğinden dolayı komplekse kapılmayan, taklitçilik yerine, kendimiz olmayı onur sayan bir nesil yetiştirmek. Milletimizin asırlık hoşgörüsünün, farklılığımızın zenginliğinin değerini bilen bir nesil... Bu nesil halktan kopmuşluğu, devlet-millet yabancılaşmasını da bitirecek bir nesildir. Bir âlimin tabutunu taşıyan cumhurbaşkanı ve başbakanın anlattığı, esas itibarıyla, bu neslin; kendilerine emek veren, üzerlerinde hakkı olan bir ilim, iman, ahlak ve dava adamına vefaları ve şükranlarıdır.

Sabahattin Zaim Hocamız, bir ilim, şefkat, sevgi, tevazu pınarı olmanın yanında aynı zamanda bir üslûp kahramanıydı. Çatışmacı değil, uzlaşmacıydı. Münakaşacı değil, ikna ediciydi.

Kesinlikle bir tevazu kahramanıydı. Tevazuun, insana usta bir terzinin elinden çıkmış elbise gibi böylesine tam oturduğunu, yakıştığını hemen fark ederdiniz...

Ömrünü insan yetiştirmeye adadı. Güzel insandı, güzel insanlar yetiştirdi. Muhterem Fethullah Gülen'i, insan yetiştirmeye verdiği önemden dolayı çok sevdi, çok takdir etti. Hasta yatağında kendisine dua etti, dua istedi.

Evet, derdi insan yetiştirmekti. Devleti ele geçirmek için değil. Çünkü insan kendi devletini ele geçirmez. Ama insan kendi devletinin; adil, demokrat, merhamet ve şefkat sahibi, ahlaklı, dürüst yöneticiler elinde güçlenmesini ve yükselmesini ister. Toplumun refah, güvenlik ve özgürlük içinde mutluluğunu ister. Türkiye'nin uluslararası yarışta önde olmasını arzu eder. Onun da arzusu buydu. Allah gani gani rahmet eylesin.

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı kardeşime, annesinin vefatı dolayısıyla başsağlığı diliyor, kendisine ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Merhumeye Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyorum.



14.Aralık.2007 06:53:45
yorum yaz gönder yazdır oy ver
 
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mayıs 09 AK PARTİ NEYİ BEKLİYOR?
Mayıs 08 BİZİM BİR HAYÂLİMİZ VAR...
Mayıs 01 ERGENEKON, AMERİKA VE AK PARTİ...
Nisan 17 ERGENEKON'UN SONU ŞEMDİNLİ GİBİ OLMAYACAK...
Nisan 04 KUZU DA ARTIK KUZUYA BENZEMİYOR...
Nisan 03 SEYREDİLİRSE, AK PARTİ KAPATILACAK...
Mart 28 KİMLER İSTERSE GERİLİM BİR GÜNDE DÜŞER?
Mart 27 BU NASIL BİLGELİK?
Mart 20 BU İŞİN SONU NEREYE VARIR?
Mart 14 DEMİRELLER, KIVRIKOĞLULAR VE ÇÖLAŞANLAR...
Mart 13 FETHULLAH GÜLEN'E DOKUNAN YANIYOR MU?
Mart 07 ASKERİ KIŞKIRTANLAR BUGÜN ÖFKELİ
Şubat 22 AK PARTİ İLE YOLLAR AYRILDI MI?
Şubat 21 'ARA SIRA UĞRUYOR, SOHBET EDİYOR'MUŞUZ!..
Şubat 15 'LAİK KESİM'İ ANLAMAYA ÇALIŞMALIYIZ
Şubat 08 SIRA, ÇARŞAFLI ERKEK PROVOKASYONUNDA
Ocak 10 AMERİKA ANLADI, SİZ DE ANLAYIN...
Aralık 28 GAZA GELMEYİNCE NE OLDU?
Aralık 27 CİVANMERTLİK, YENİ BİR SÜRECİ BAŞLATTI
Aralık 21 BAYRAMLAR, UNUTULANLARA BAYRAM OLDU
Aralık 14 CUMHURBAŞKANININ OMUZLARINDAKİ ÂLİM...
Aralık 13 GÜLEN YAŞAR, ONLAR UNUTULUR...
Aralık 07 BAŞI AÇIKLARA BASKI OLACAK MI?
Aralık 06 TANKLAR DEĞİL, TIR'LAR GELSİN...
Kasım 23 KERPETENLİ ADAMLARI DİNLEMEYİN
Kasım 15 KUZEY IRAK'TAKİ TÜRK OKULLARI
Kasım 08 TUZAĞA DÜŞÜLMEDİ, MACERAYA GİRİLMEDİ
 



İşte mahkeme raportörünün görüşü
Rektörlerin aylık geliri devlet sırrı gibi
SUUDİ KRAL İLE İNGİLİZ KRALİÇESİ ARASINDAKİ FARK
DOĞU PERİNÇEK KORKUNÇ BİR YALANCI
Sigara yasağı için son 48 saat
Ergenekon davası Silivri'de görülecek
Tıp fakültelerinde kontenjan bayramı
YENİ DURUMA YENİ FORMÜL
Kraliçe Türkiye'ye niçin geldi?
Abdülhamit'in indirilişi kutlanacak
Ahmet Böken
SATILIK DAVA
Son perdeyi izlerken sizin de içiniz kalktı mı?
Fatih Akalan
BİR “KADEH” YALAN
Hürriyet'in manşeti üzerine
Erhan Topal
PABUCU DAMA ATILMAYAN KAÇ KİŞİ VAR?
Dünya bir ekonomik bunalım içinde. Kriz senaryolarının ardı arkası kesilmiyor.
Bülent Korucu
SUUDİ KRAL İLE İNGİLİZ KRALİÇESİ ARASINDAKİ FARK
Yakın zamanda iki monarkı ağırladık.
Engin Ardıç
DOĞU PERİNÇEK KORKUNÇ BİR YALANCI
Kendi militanlarının okuduğu marjinal birtakım parti yayın organlarını izlemediğim için farkında değildim...
Fehmi Koru
YENİ DURUMA YENİ FORMÜL
Kapatma davası politikayla yakından ilgilenen herkesi kaygılandırdı da, bazıları daha fazla kaygılı.