|
AK PARTİ KAPATILACAK MI? 
Herkes bu sorunun cevabını arıyor. Merakların giderilmesi için 6 aylık bir süreye ihtiyaç var
Yüksek Mahkemenin 5-6 içinde kararını vermesi bekleniyor. AK Parti’nin kapatılması için 11 üyeden 7’sinin kapatma yönünde oy kullanması gerekiyor.
162 sayfalık iddianameye göz atma imkanım oldu. Kimileri başörtüsü “insan hakları ihlalidir” dediği için listeye girmiş, kimi ise “son başörtü düzenlemesiyle ilgili yasaya” imza attığı için.
Başbakan Erdoğan’a yönelik istenen siyasi yasaklama sebeplerinden biri ise 3 çocuk yapın uyarısı. Hukukçuların ciddi bir bölümü bırakın kapatmayı, dava açılmasına bile şaşıyor.
Kapatma davasıyla ilgili dosya ilk olarak 2003 yılında Nuri Ok tarafından açılmış. Yani AK Parti, henüz iktidarındaki ilk yılında suç unsuru teşkil edecek fiileri işlemeye başlamış(!)
Peki bundan sonra ne olur?
Şimdi herkes haliyle bu sorunun cevabını arıyor. Parti kapanmaz diyenlerde bile bir endişe, bir şüphe var.. Bunun sebebi gayet açık. Kısa bir süre önce yaşanan 367 tecrübesi insanları şüpheye itiyor.
367 tartışmaları sırasından Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Meclis bahçesinde Samanyolu Haber TV’nin konuğu olmuştu. Yılların hukukçusu Kuzu, 367’nin Yüksek Mahkeme tarafından reddedileceğinden öylesine emindi ki, yayında masa üstünde duran bardağı göstererek 367’yi kabul etmek bu bardağı tır olarak kabul etmek demektir demişti
Sonrasında n’oldu? Bardak tır oldu..
Tabi mahkeme üyelerinin 8’inin Sezer tarafından atanması da kapatma olmaz diyenlerin seslerini kısan önemli bir diğer etken.
Başkent’teki kapatma davasıyla ilgili konuşulan diğer konu da parti kapatmanın önüne geçilmesi yönündeki MHP’nin teklifi. MHP Parti kapatma önlensin yasaklar kişilere verilsin diyor; ama AK Partinin kurmayları buna karşı çıkıyor.
AK Partililer, partimiz kapatılmadı ama Başbakan Erdoğan siyaset yasaklı oldu ne fark eder diyerek itiraz noktalarını dillendiriyorlar. Peki AK Parti, bütün bu yaşananlara seyirci mi kalacak? Kulislerde değişik alternatifler konuşuluyor. AK Parti, parti kapatmayı daha zor hale getirmek istiyor. Bununla ilgili ayrıntılar tam olarak bilinmese de kısa bir sürede AK Parti’nin bu yöndeki düşüncelerini kamuoyuyla paylaşması bekleniyor
19.Mart.2008 20:54:30 |
|
|
|
|
 |
|
|
| |
| SİZDEN GELEN YORUMLAR | [3 adet yorum gelmiştir]
|
|
|
murat 03.Mayıs.2008 13:37:01 |
|
|
 |
|
|
Türk İnsanının Unutkanlğı
25 yasında olmam sebebı ile 90 sonrası türkiyeyi yaşadım ve hiç unutmadım... Bu gün Ak Partiyi kötüleyen ve beğenmeyen sözümona guya türk vatandaşları 90lı yılları ne cabuk unuttu? Bu rahatlık ve ıyı gıdısatın ve yurt dısında kı Türkiye'nin prestij artısını nasıl gozardı edebılırler??? Tek sebebı var cıkar ılıskısı??? Hala bazı kesımler dıyorkı Ak Partının aldıgı oy ınsanların ıyı bıse yaptıgını gostermez??? Herseyın ıyısını sız bılıyorsunuz halkımız cahıl?? Bu anlayısla devam etsınler 2006da sandıga gomuldu hepsı 2011 dede farklı olmıcak...
|
|
|
|
yaşar kaya 21.Nisan.2008 12:32:44 |
|
|
 |
|
|
ak parti kapatma davası
türk cumhuriyetine çok ayıplayıcı bir durum ak parti den önceki hükümet türkiyeyi resmen iflasa götürmüştü ak parti sayesinde bugün güzel ülkemiz dünyanın ekonomik iş verenlik olsun vb gibi başarılara imza atmıştır sana minetarız ak parti başbakanımız r.tayip erdoğan yüce allah yardımcın olsun siz bir dünya fatihisiniz tıpkı fatih sultan mehmet gibi sizinle gurur duyarız.
|
|
|
|
ayse 05.Nisan.2008 14:52:13 |
|
|
 |
|
|
kapatma
sakın kapatma kapatma kapatma
|
|
|
|
| |
| YAZARIN DİĞER YAZILARI |
|
| |
|
|