EN SON HABER: (10:40) Pippa'nın kamerasıyla düğün çe...     EURO: 1,9200 - 1,9210    DOLAR: 1,2410 - 1,2420
 

HAKİKATEN ADI SAVAŞ’LA ANILIYOR



Bu kadar çok komplo teorisi de olmaz demeyin ama, bu kadar tesadüf bir araya gelince insanın burnuna kötü kokular geliyor.

Irak’ın işgal projesini çizen asıl kişi olarak bilinen, ABD’nin gölge yöneticisi Dick Cheney çoktan Washington’daki sığınağına döndü ama bizim coğrafyamızda bıraktıkları hala konuşuluyor.

Birincisi: durup dururken başlatılan “Basra operasyonu” :
Irak'ta şii milislerle ırak ordusu arasında 25 Martta başlayan çatışmalar bugüne kadar 300'den fazla Iraklının ölümüne sebep oldu. Basra'da başlayan ve diğer şii bölgeleriyle özellikle Bağdat'ın Sadr semtine yayılan şiddetli çarpışmalar kesildi ancak yer yer küçük çatışmalar devam ediyor.

Sonuç: Iraktaki ABD’li askerlerin komutanı David Petraeus’un kongrede yaptığı açıklamada dediği gibi “ hayal kırıklığı”

Peki Şii lider Mukteda Es Sadr ile daha önce ülkenin çok gergin olduğu zamanlarda dahi çatışmayan Maliki Hükümeti , ne oldu da şimdi etkili bir Şii grubun silahlı güçlerini ortadan kaldırmaya çalıştı? Bu sorunun cevabı, ABD başkan yardımcısı Dick Çheney’nin Bağdat ziyaretinin perde arkasında aranıyor.

Sadr grubunun İran ile iyi ilişkiler kurmasından dolayı rahatsızlık duyan Cheney’nin bu grubun bitirilmesi talimatını verdiği iddia ediliyor. Cheney'nin sünni gruplar ve bölge ülkelerinin rahatsızlığını gidermek için Irak güvenlik güçlerine ciddi miktarda sünni kökenli asker alınması için bastırdığı, Maliki hükümetinin de Şii ağırlıklı olmasına rağmen Irak güvenlik güçlerinin ciddi operasyon yapabileceklerini göstermeye çalıştığı için Sadr'a saldırdığı konuşuluyor.
İkincisi: İsrail’in Lübnan ve Suriye ile gerginliği:
ABD Başkanı George Bush'un görev süresi bitmeden önce nükleer tesislerini ve altyapısını imha etmek için İran'a savaş açabileceği iddiası uzun süredir dile getiriliyor. Cheney'nin son ziyaretinde bölgedeki Arap müttefiklerine işte bu savaşın planlarının dağıttığı ileri sürülüyor.
İsrail ile Suriye arasında ziyaretten sonra birden artan gerilim dikkat çekici.
İsrail ordusu ve Suriye ordusunun sınıra askeri birliklerini yığması ve geniş çaplı tatbikatlar yapması, İsrail savunma bakanının Almanya ziyaretini iptal etmesi, halka gaz maskesi dağıtacağını açıklaması kapıdaki savaşın ayak sesleri olarak yorumlanıyor.

İsrail’in Lübnan’a saldırması durumunda bu sefer Suriye'nin savaşa katılacağı, İran'ın Suriye ve Hizbullah’a destek vermesi ile savaşın büyüyeceği, ABD'nin de İsrail’e destek olmak için İran'a saldıracağı yazılan senaryolarda yer alıyor.

Üçüncüsü: Blackwater

Düşününki Demokratikleştirildiği ve artık özgür bir ülke haline geldiği söylenen Irak’ta, Başbakan Nuri El Maliki diyor ki: "Bu karar Irak hükümetinin onayı olmadan alınmıştır" Iraklılar da istemiyor, ancak görev süresi bir yıl daha uzatılıyor. Kimden bahsediyoruz Amerikan özel güvenlik şirketi: “Blackwater”.

Maliki’nin “Irak’ta katliam yapmıştır” dediği şirketin görev süresinin uzatılmasında da Cheney’nin Bağdat’ta yaptığı temasların etkili olduğu söyleniyor. Daha önce,Blackwater bağlantılı şirketlerin yönetim kurulunda görev yaptığı bilinen Cheney’nin bu şirketle olan duygusal ilişkisinden bahsetmeye gerek bile yok. Blackwater’ın İran’a yönelik operasyonun da bir parçası olduğu için görev süresinin uzatıldığı; Irak’ta olduğu gibi birtakım kirli işlerin mesela muhalif örgütlerin silahlandırılması gibi işlerin şirketin aracılığıyla yapılacağı iddia ediliyor. Böylece Amerikan hükümetinin yapılanlara adı da karışmayacak. PKK’nın eline geçen Amerikan malı silahlara adının karışmadığı gibi. Beyazsaray, karaharekatı öncesinde Türkiye’nin üzerinde ısrarla durduğu bu konu hakkındaki suçlamalardan sıyrılmış. Bu silahların özel güvenlik şirketleri tarafından PKK’ya verilmiş olabileceği ifade edilmişti.



09.Nisan.2008 11:38:49
yorum yaz gönder yazdır oy ver
 
SİZDEN GELEN YORUMLAR[2 adet yorum gelmiştir]    
MEBS 09.Nisan.2008 22:55:42
DÖRDÜNCÜSÜ
TÜRKİYE'YE YÖNELİK NEO-CON KAOS STRATEJİSİ
MEBS 09.Nisan.2008 22:54:07
DÖRDÜNCÜSÜ
TÜRKİYE'YE YÖNELİK NEO-CON KAOS STRATEJİSİ
 
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nisan 29 CENTCOM’UN BAŞINA GELENLER…
Nisan 11 SAVUNMA SANAYİİ AKILLI ADIMLARLA İLERLİYOR
Nisan 09 HAKİKATEN ADI SAVAŞ’LA ANILIYOR
Mart 27 CHENEY’NİN ADI “SAVAŞ” İLE ANILIYOR
 



Erdoğan seçilir, Gül Kalır
Paksüt neden telaşlandı ?
Bir Prof ikna odalarına alışırsa ne olur?
Kur'an dağıtan gazeteye medya ödülü
Oynasa da kral, oynamasa da
PAKSÜT OLAYININ ÖNEMLİ AYRINTILARI
Kraliçe'nin 3 ziyaretindeki 3 önemli sır
İşte takiple suçlanan polislerin raporu
KRİPTO ŞİFRELERİ
YSK BAŞKANI AÇIKLADI
Ahmet Böken
SATILIK DAVA
Son perdeyi izlerken sizin de içiniz kalktı mı?
Fatih Akalan
BİR “KADEH” YALAN
Hürriyet'in manşeti üzerine
Erhan Topal
PABUÇU DAMA ATILMAYAN KAÇ KİŞİ VAR?
Dünya bir ekonomik bunalım içinde. Kriz senaryolarının ardı arkası kesilmiyor.
Bülent Korucu
PAKSÜT OLAYININ ÖNEMLİ AYRINTILARI
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, gündeme bomba gibi düştü.
Mehmet Altan
KRİPTO ŞİFRELERİ
Kripto, Fransızca bir kelime...
Şamil Tayyar
YSK BAŞKANI AÇIKLADI
Önceki gün AK Parti hakkındaki kapatma davasına bağlı olarak oluşacak siyasi senaryoları yazmıştım.
Tamer Korkmaz
DEVRİMCİ GENÇLERE BOMBA ATTIRANLAR
Deniz Gezmiş idamı hak edecek bir suç işlememiş olabilir ama Gezmiş bir milli kahraman da değildir.