Yazar Veysel Atayman, son yolculuğuna uğurlandı


Yazar, sinema ve kültür eleştirmeni, akademisyen Veysel Atayman (75), Kocamustafapaşa Sümbülefendi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Veysel Atayman, bir süredir tedavi gördüğü kanseri yenemeyerek 21 Şubat'ta hayatını kaybetmişti. Atayman için öğle vakti Kocamustafapaşa Sümbülefendi Camii'nde cenaze namazı kılındı. Törene; Veysel Atayman'ın ailesi, yakınları, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından imam, Veysel Atayman için helallik istedi. Atayman'ın tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı.

Atayman kılınan cenaze namazının ardından Silivrikapı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

VEYSEL ATAYMAN KİMDİR?

Veysel Atayman, 26 Ağustos 1941'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı ve Felsefe öğrenimi gördü. Bir dönem DonKişot, Bordo Siyah yayınlarında yayın yönetmenliği ve editörlük yapan Atayman, birçok kitabın çevirmenliğini üstlendi. Atayman, 'Samatya-Dinmeyen Tını' adlı bir kitap yazdı. Sinema alanında da bir çok çalışması bulunan Atayman, çok sayıda gazete ve dergiye sinema yazıları yazdı. Atayman, 'Biz Bu Evrenin Çocukları' kitabının çevirisiyle Ömer Asım Aksoy Ödülü'ne değer görülmüştü. Atayman'ın felsefe, popüler bilim, sinema, edebiyat konusunda çok sayıda çevirisi, deneme ve eleştiri yazıları bulunmaktadır.


CİHAN
<< Önceki Haber Yazar Veysel Atayman, son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER