"Masonlardan bile tehlikeli" denilen din alimi!

Ali Emir Pakkan

Ali Emir Pakkan

18 Şub 2017 00:48
  • Devlet vatandaşına psikolojik harekat düzenler mi?  

    Yine örnek vereceğim...

    1960'lı yıllar soruşturmalar, davalarla geçiyor. Sürekli gazetelere, gözaltına alınan ve yargılanan, evleri basılan, kitapları toplatılan Nur talebeleri haberleri yansıyor!

    Devlet Başkanı Cemal Gürsel ve darbecilerin kurdurduğu yeni hükümetin hedefinde Nur talebeleri var!  "Said Nursi ve Risale-i Nurlar" gündemden hiç düşürülmüyor!

    Üniversite, Diyanet ve basın seferber edilmiş!  Çetin Özek ve İbrahim Agah Çubukçu imzası ile pek çok makale ve kitaplar yayımlanıyor bu yıllarda. Hukukçu Özek ve İlahiyatçı Çubukçu'nun ortak hedefi; dindar kitleleri Said Nursi ve Risale-i Nurların "İslam dışı" olduğuna ikna etmek! 

    6.4 1964, Varlık Yayınları'nda çıkan Özek'in "Nurculuğun içyüzü¨" kitabında Said Nursi için; "kendisini evliya gibi görüyordu, akıl hastasıydı, emsalsiz bir filozof sanıyordu!' deniyor. 

    5.8 1964 tarihli ‘Din ışığı altında Nurculuk' başlığı taşıyan bir kitabın müellifi ise cuntacı, eski bir general Faruk Güventürk! 

    11.10 1965'te, Said Nursi'nin kitaplarının satış ve dağıtımı yasaklanıyor. 11.7 1966'da Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay: "Nurculuk anayasaya aykırı" diyor. 15.9 1967'de, Nurculuk hakkında Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'a rapor veriliyor; Nurcuların Diyanet İşleri Başkanlığı'nda kadrolaştıkları ihbar ediliyor. Devlet kadrolarında kıyım yapılıyor!

    Said Nursi'ye iftiralar 

    “Deli, ilim ve diyanetle ilgisi yok. Okur fakat yazmaz, imla bilmez. Türkçe'ye vakıf değil. Siyasete karışır. Bozguncu. Kürtçülük uğruna kendi padişahına sövecek ve din düşmanı bir Ermeni'yi alkışlayacak kadar imandan nasipsiz. Mason ve komünistten daha tehlikeli!” 

    Bu ithamlar da Ankara'da bastırılan bir kara propaganda kitapçığından!  SAİD-İ KÜRDİ VE ŞAHSİYETİ' başlıklı 15 sayfalık broşür camilerde dağıtılıyor, müftülere seminer konusu ediliyor.

    Kitapçıkta Bediüzzaman şu iftiralarla karalanıyor: 

    -Abdüllhamit'e dil uzatmıştır! Abdulhamit düşmanları dinin düşmanlarıdır.

    -Kürtçülük uğruna kendi padişahına sövecek ve din düşmanı bir Ermeni'yi alkışlayacak kadar asıl ve imandan nasipsizdir.   

    -Kendini Kur'an'ın müdafii gibi gösteren Sait bizzat kendisi Kur'an'a muhalefet etmektedir.

    -Said'in yolu saçma olduğu kadar pek fazla mizahidir de...

    -Ömrü hayatında hiç evlenmemiş, sakal bırakmamış, Kürtçülükle meşgul olmuş, izharı keramet etmiştir. 

    -Risalelerin yazılışı da pek acayiptir. Bilmem kaçıncı Lem'a'nın kaçıncı şuasının şu meyvesi zühre yıldızından gelmiş, beşinci noktası olarak yazılıyor. 

    -Damarında bir damla Türk kanı olan her Müslüman'a, bu adamın Mason ve Komünist kadar tehlikeli olduğunu ehemmiyetle hatırlatırım.

    -Gayesi memleketin ve milleti İslamiye'nin ittihadını bozmaktır. 

    Bu toprakların tarihi ne yazık ki kara propaganda örnekleri ile doludur! 

    Alimler, hep karalanmıştır!

    Yöntemler ve hatta iftiralar bile değişmemiştir...

    Ali Emir Pakkan

    18 Şub 2017 00:48
    YAZARIN SON YAZILARI