KHK’lar önceden hazır mıydı?

Mehmet Göksu

Mehmet Göksu

12 Ağu 2016 18:44
  • Meclisin normal çalıştığı zamanlarda bir kanun çıkarmak ayları alırken,OHAL’den sonra bir günde KHK’ler çıkarılıp  hızla hayata geçiriliyor. Nasıl fişlenmiş kişiler Darbe girişiminden sonra tek tek sanki eli ile konulmuş gibi toplandı ise Kanun Hükmünde kararnameler de önceden hazırlanmış ve bir yerde bekletilip  OHAL ilan edilmesi bekleniyormuş sanki .

    Darbe girişimi sonrası KHK’ lare bakın  meclis normal çalışmış olsa kaç ay sürerdi bunların çıkması. Bunları vatandaş izliyor. Acısı sonra çıkar bu KHK’ların.

    Bir kanun çıkarılması için önce Adalet bakanlığında çalışma yapılıyor. Sonra meclise gidiyor. Meclisin Kanunlar kararlar müdürlüğüne gelen kanun taslaklarının  ,bu kanun  anayasaya uygun olup olmadığı, kanun yapma kurallarına uygun olup olmadığı inceleniyor, sonra ilgili kanunun taslağından sorumlu olan meclis alt komisyonuna gönderiliyor. Burada da bir çalışma yapıldıktan sonra meclis komisyonuna gönderiliyor.Sonra bütün partilerin komisyon üyeleri arasında tartışması yapılıyor. Bu süreç minimum bir  iki hafta sürer. Sonra komisyondan çıktıktan sonra meclise sevk ediliyor. Meclis genel kurulunda sırasını bekliyor . Başkan bunu öne de alabilir. Sonra ilgili kanunun görüşüleceği meclis genel kurulu oturumu belirleniyor.O gün genel kurul açıldığında sıra o kanun taslağına geldiğinde görüşülüyor.Bu anlattıklarımız her şey tıkıt tıkır işlediğinde olağan durumdaki seyridir.Ama aksamalarla bu mesele ayları da bulabilir .

    Yapılan değişiklikler ile devletin temelleri sarsılıyor

    Peki şimdi OHAL’de KHK lar yazılı hazır matbu olarak hazırlanıp bir saat içinde hayata geçiriliyor. Sizce başka bir yol görüyor musunuz.?
    Aslında Cumhuriyetin temelleri sarsılacak şekilde değişikliği açıkça görülüyor.Peygamber ocağı TSK  bir KHK ile dağıtıldı.Askeri okullar kapatıldı.Harp okulları kapatılıyor.Aslında buradan da Türkiye dış  ve iç tehditlere karşı savunmasız hale gelmiyor mu ?

    Yıllarca askeriyenin İllerin en güzel yerinde konuşlanmış ve binalarının olması hep eleştiri konusu oldu. Askeriyenin yeri sınırlardır oralara kadar çekilmeli diye konuşulurdu.Ama Askeriyenin terk edeceği yerlerde birilerine peşkeş çekilip kupon arazı pozisyonuna sokulursa oda Milletin ayrı bir kaybı olur.

    GATA Sağlık Bakanlığına bağlansın,Harp okullarını kapatmakta  ne anlama geliyor. Doğuda PKK hala askerimizi şehit etmeye devam ediyor.Askerin içinde ne moral ne de motivasyon hiç bir şey bırakılmadı.Hala darbe yapmaya kalkışanlarda bulunup önce medyanın karşısına hala çıkarılamadı.

    Bu çıkarılan KHK ‘ler millet uykudan uyandığında nelere mal olduğunu görecek.Ama işi işten geçmiş olacak. Şimdi millet ‘Demokrasi Nöbeti ‘ diye uyutuluyor. Uyu milletim uyu,medya ile uykular iyice derinleştiriliyor.
    12 Ağu 2016 18:44
    YAZARIN SON YAZILARI