Numan kafayı buldu kurtuldu

Mehmet Göksu

Mehmet Göksu

15 Ağu 2016 11:43
  • Artık devletimizin kadrolarına yeni alınacak kimseler içki içerek gelecekleri için işiniz düşerse vay halinize. Sayın Kurtulmuş ’’Devlet kadrolarına yeni alınacaklarda aranacak şartları açıklamış; İçki içen de içmeyen de, başı açık olan da olmayan da’’ diye kısaca tarif etmiş. Kurtulmuş'a soralım geriye kalan kimse var mı acaba?

    Mesela başı yarı kapalı, ya da uyuşturucu kullanan, kullanmayan diye de bir şart açıklamamış. Bu insanlar vatan evladı değil mi? Bu insanların da geçimlerini temin etme ve bu devletin imkanlarından istifade etmeye hakları yok mu? Sayın Kurtulmuş kararınızın gözden geçirilmesinden yanayım. Şunu da ifade edeyim, Hizmet hareketi gönüllüleri içki içmez, bunu dikkate almak gerek.Yani İçki içmeyenleri eğer alırsanız devlet kurumlarına Hizmet Hareketi gönüllülerine kapı açmış olursun.

    Devletin içerisinde özgürlük ortamını hazırlamaya çalışan Kurtulmuş; 
    İnsanları yine yediğine içtiğine, giydiğine bakarak tasnif etmiş sınıflandırmış; İçki içen-içmeyen, başı açık-kapalı. Ak Parti iktidarının bakışı aynen bu şekilde bulanık.

    Çünkü devlette hırsızlık yapmayan, sigara dahi içmeyen, ibadetini yapan insan sayenizde barınamadı. Devletin parasına ve malına göz diken eşkıyalar sürekli korunur kollanır hale geldi. 

    Hırsızı ve arsızı korursanız dürüst insanlar devlet kurumlarında barınamaz. Bu bilinen gerçekten hareketle gelinen nokta apaçık ortada; Devleti yiyip bitirmeye çalışanlar topluluğu.

    İslami kriterden dem vuran Kurtulmuş acaba Kur'an ve sünnetin dışında başka bir dayanaktan mı besleniyor ki, İslami çevrelerin dışında kalmışsın. Hakikaten sen hangi İslam'dan bahsediyorsun. En son demokrasi mitingi düzenliyorsun, katılan insanların ikindi ve akşam namazını geçirmelerine sebep oluyorsun. Hele protokolde Müslüman geçinenlerin İslami anlayışlarına diyecek yok. Bu mu senin tarif ettiğin islami anlayış? Bir insana sen hakaret ediyor, sapık diyorsan senin için söylenecek bir şey yok demektir. Acizane önce kendin ve kendin gibi olanlar İslam'ın neresinde bir nefis muhasebesinden geçirmeli.

    Bugüne kadar devlet kadrolarına alınanlar eğer senin söylediğin gibi sadece bir gruba ait olsaydı ve onlar da sadece aidiyetten alınmış olsaydı sen şu anda bulunduğun yerde de olamazdın. Bu millet, inançlıyı da inançsızı da TBMM çatısı altına gönderdi. Bütün siyasi grupların içerisinde her inançtan insan bulmak mümkün, insanları tasnife tabi tutamazsın Kurtulmuş. Saçma sapan, sapkın fikirlerinizle devlette vazife alacakları da, milleti ayırdığınız gibi ayırmayın. Bir gün gelir siz de ayrılırsınız. Gerçi fırıldak gibi insanlar türedi ekranlarda siz de onlardan birisi oluverirsiniz. İnsanların beyinlerini okuyacak kabiliyette değilsiniz. İşin ehline verilmesi yeterli. Yoksa kıyametin kopmasını bekleyeceğiz.

    Mehmet GÖKSU
    15 Ağu 2016 11:43
    YAZARIN SON YAZILARI