Mekke saat kulesi ziyarete açılıyor

Dünyanın en yüksek yapılarından biri olan Mekke'deki dev saat kulesi ziyarete açılıyor.

Mekke saat kulesi ziyarete açılıyor

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrindeki dev saat kulesinin bu yıl hac mevsiminin ardından turistlerin ziyaretine açılacağı bildirildi.

İngilizce yayınlanan Arab News'in haberine göre bir Suudi yetkili, farklı milletlerden çok sayıda ziyaretçiye kuleyi daha yakından görüp içerisini ve en üst katını gezme imkanı verileceğini söyledi. Yüksekliği 601 metreyi bulan dev saat kulesi Kabe'nin hemen yanında bulunuyor ve dünyanın en yüksek yapılarından birisi kabul ediliyor.

Yetkili, hac sezonunun ardından ziyaretle ilgili detayların açıklanacağını ve kuleyi ziyaret için bilet alınması gerekeceğini belirtti.

Kaynaklara göre Mekke saat kulesi, Kral Abdul Aziz Vakfı Projesi çerçevesinde inşa edildi. Dünyanın en büyük inşaat projelerinden biri olarak adlandırılan projenin toplam yedi kuleden oluşacağı ifade ediliyor. Dev saat, projenin merkezinde yer alıyor ve dört tarafında da saati gösteriyor.

Krallık, geçtiğimiz sene iç turizm sektörünü canlandırmak amacıyla ülkeye hac için gelenlerin vizesini hac sezonunun ardından 30 gün daha uzatma imkanı sunmaya da başlamıştı.

CİHAN

<< Önceki Haber Mekke saat kulesi ziyarete açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER