AÖF Tek Ders Sınav Sonuçları açıklandı (AÖF 2014 Sonuçları) - TIKLA ÖĞREN

Açıköğretim Fakültesi'nden (AÖF) açıklama geldi. AÖF 2014 Tek Ders sınavı sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayın.

AÖF Tek Ders Sınav Sonuçları açıklandı (AÖF 2014 Sonuçları) - TIKLA ÖĞREN

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı, 2013-2014 öğretim yılında tek dersten başarısız olan ve bu dersini verdiği takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilere tek ders sınavı yapılacaktır. 


Tek ders sınavı aşağıda belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir:

-Kayıtlı olduğu bölüm/programda tüm dersleri alan ve tek dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavına girebilirler.

-Öğrencinin sınava gireceği tek derse 2013-2014 öğretim yılı güz veya bahar döneminde kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

-Başarısız olduğu tek dersten (DZ), (YZ) harf notu alan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilmez.

-Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri uygulamalı dersler) için tek ders sınav hakkı verilmez.

-Tek ders sınav notu dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenir.

-Tek ders sınavı sonucunda hesaplanan başarı notuna göre öğrencinin harf notu, ilgili dönemde o dersten bağıl değerlendirme sonunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir.

-Her ne sebeple olursa olsun tek ders sınavına katılmayan veya katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Tek ders sınavına girmeyen öğrencilerin dönem sonu harf notları geçerli olacaktır.

-Tek ders sınavı, 28 Temmuz 2013 tarihinde saat 14:00’de, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Samsun, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa ve yurtdışı programlarına kayıtlı öğrenciler için Almanya/Köln, Azerbaycan/Bakü’de gerçekleştirilecektir (Köln ve Bakü’de yapılacak sınavlar ile ilgili ayrıca duyuru yapılacaktır).

-28 Temmuz 2013 Pazar günü tek ders sınavının yapılacağı illerde ve KKTC/Lefkoşa’da bulunan AÖF büroları 10:00 – 15:00 saatleri arasında açık olacaktır.

-Tek ders sınavına girecek öğrencilerin sistemimizde kayıtlı olan sınav merkezlerine göre sınav yapılacak illere atamaları aşağıda yer alan tablo kullanılarak Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrencilerimiz tek ders sınavına gireceği sınav ilini, 28-29-30 Haziran 2013 tarihlerinde TC kimlik/öğrenci numaraları ve şifreleri ile http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi “Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu” linkinden sayfalarına giriş yaparak, AÖF bürolarına bizzat giderek veya 4441026 nolu Öğrenci Etkileşim Merkezi’ni arayarak değiştirebilirler (29 Haziran Cumartesi ve 30 Haziran Pazar günleri AÖF Büroları ve Öğrenci Etkileşim Merkezi hizmet vermemektedir). Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde sınava girmek zorundadırlar.

-Tek ders sınavı için sınava giriş belgeleri 22 Temmuz 2013 tarihinden itibaren http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi “Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu” linkinden ve AÖF bürolarından alınabilecektir.

AÖF Puanı Nasıl Hesaplanır?
Aşağıda puan hesaplama yöntemi anlatılmıştır Bu puan hesaplayıcı ile hesaplanan bağıl not hesabı yöntemine göre orta düzeyde öğrenci kabul edilerek yapılmıştır. Eğer not ortalamanız "bağıl not hesabı yöntemi ile hesaplanan 25 puan üzeri not almış tüm öğrencilerin notlarının toplamının öğrenci sayısına bölünmesi ile ortaya çıkan ortalama başarı notunun standart sapması sonucu ortaya çıkan z değerinin 10 katının 50 fazlasından (t değeri)" yani diğer öğrencilerin ortalamasından daha yüksek ise geçmeniz daha garanti olacak, daha düşük ise bir iki puan ile kalma ihtimaliniz bulunabilecektir.

Sınav sonuçlarının açıklanması ve tüm öğrencilerin not ortalaması ortaya çıkmadan önce Açıköğretim Fakültesi dahil sınıf geçme notunun kaç olduğunu kimse bilememektedir. İleride tüm derslerin başarı not ortalamalarının ayrı ayrı yayınlanması durumunda programda değişiklikler yapılarak net geçme notların ortaya çıkarılması mümkün olabilecektir.

84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)

77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)

71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)

66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ

) 61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)

56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)

50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)

46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

AÖF (Açıköğretim) Ara ve Dönem Sonu Sınav Notunun Başarı Notuna Katkısı

Açıköğretim AÖF ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'tir.
Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30 ) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerle-rinin toplamı ile hesaplanır.
Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74


<< Önceki Haber AÖF Tek Ders Sınav Sonuçları açıklandı (AÖF 2014... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER