MEB ehliyet sınav giriş yerini sorgula

Tıkla ehliyet sınav giriş yerini öğren...

MEB ehliyet sınav giriş yerini sorgula

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Motorlu Taşıtlar Ehliyet Sınavı 6 Eylül'de yeni bir sınav yapacak.

SINAVA GİRECEKLERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER 
 
Saat 11.00’ den sonra hiçbir aday, kesinlikle sınava alınmaz. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adayların en geç saat 10.30’da sınav giriş belgesinde belirtilen salonda hazır bulunmaları gerekmektedir. 
 
Adayların sınava gelirken yanında fotoğraflı ve çift mühürlü sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (pasaport ve/veya başka sınıf sürücü belgesi), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmalıdır. Kimlik belgesi yanında olmayan adaylar kesinlikle sınava alınmaz. Ehliyet yazılı sınav süresi 60 dakikadır. 
 
Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir. Soru kitapçığına işaretlenen cevaplar, fotoğraflı cevap kâğıdına işaretlenmediği takdirde değerlendirme işlemine alınmayacaktır. Bu nedenle adayların sorulara verdiği cevapları fotoğraflı cevap kağıdına işaretlemeleri gerekmektedir. 


EHLİYET SINAV SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK!

Ehliyet sınavlarında geçen yıl 120 olan soru sayısı 60'a, 150 dakika olan sınav süresi de 75 dakikaya indirilmişti. Bu yıl 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere ehliyet sınavlarının süresi ve soru sayısında değişiklik yapıldı. Buna göre sınavlardaki soru sayısı 60'tan 50'ye indirildi. Buna paralel olarak da 75 dakika olan sınav süresi de 60 dakika olarak yeniden belirlendi. İlk uygulama, 12 Ocak 2014'te yapılacak sınavdan itibaren geçerli olacak.


<< Önceki Haber MEB ehliyet sınav giriş yerini sorgula Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER