Minik Nisa inat kurbanı oldu

Ege Üniversitesi, ‘Türkiye’de ameliyat olamaz’, Sağlık Bakanlığı ‘olur’ raporu verdi.

Minik Nisa inat kurbanı oldu

Kalp yet­mez­li­ği ta­nı­sı ko­nul­duk­tan son­ra Ege Üni­ver­si­te­si Has­ta­ne­si­’nin “Tür­ki­ye­’de ame­li­yat edi­le­me­z” ra­po­ru­na Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı­ karşı çıktı ve “Tür­ki­ye­’de ame­li­yat edilebilir” ra­po­ru ver­di­.

İSVİÇRE’YE GİDEMEDİ

Bugün'ün haberine göre Ce­nev­re Üni­ver­si­te­si Has­ta­ne­si­’nin ame­li­ya­tı­nı yap­ma­yı ka­bul et­ti­ği ve hat­ta yüz­de 80 ora­nın­da ya­şam şan­sı ver­di­ği Ni­sa be­be­ğin ba­ba­sı İs­ma­il Öz­çe­lik, “Ni­sa­’yı İs­viç­re­’ye gön­de­re­cek­le­ri­ne o pa­ray­la 500 ço­cu­ğu te­da­vi ede­cek­le­ri­ni söy­le­miş­ler­di. Ken­di ço­cuk­la­rı­nın di­şi ağ­rı­sa has­ta­ne­yi aya­ğa kal­dı­rır­lar. Şu an acı­mız çok bü­yük an­cak en kı­sa sü­re­de hu­kuk mü­ca­de­le­si baş­la­ta­ca­ğım. Ku­ca­ğı­ma alıp do­ya­sı­ya se­ve­me­di­ğim kı­zı­mın ölü­mün­de so­rum­lu­lu­ğu bu­lu­nan­lar mut­la­ka he­sa­bı­nı ve­re­ce­k” di­ye ko­nuş­tu.

"BEBEĞİM ORADA ÜŞÜR"

Bebeklerinin iyileşeceği umudunu korurken, cenazesini alan aile, memleketleri Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde Nisa’nın cansız bedenini toprağa verdi. İsmail Özçelik, büyük bir şok yaşadıklarını anlatarak, “Kriz geçiren eşimi acile kaldırdık. Bebeğimizin ölümünü kabullenemiyor. ‘Kızım toprak altında üşür, beni ona götür’ diye yalvarıyor. Bu ölümde sorumluluğu olan her kim varsa hesap vermeli. Sağlık Bakanlığı daha hızlı hareket etseydi kızım belki de şu an yaşıyor olacaktı. Acımız asla hafiflemeyecek ama şu zor günleri atlattıktan sonra hukuki olarak da girişimlerde bulunacağım” diye konuştu.

Ni­sa be­be­ğin dra­mı, he­nüz 9 gün­lük­ken baş­la­mış­tı. Sa­rı­lık te­da­vi­si için has­ta­ne­ye gö­tü­rü­len Ni­sa be­be­ğin ak­ci­ğe­re kir­li ka­nı ta­şı­yan da­ma­rı­nın do­ğuş­tan ol­ma­dı­ğı ve çok en­der gö­rü­len kalp yet­mez­li­ği has­ta­lı­ğı­na ya­ka­lan­dı­ğı or­ta­ya çık­mış­tı.
<< Önceki Haber Minik Nisa inat kurbanı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER