iPhone 6'nın fiyatı 'yok artık' dedirtti

iPhone 6 daha tanıtılmadı ancak cihazın satış fiyatı dudak uçuklattı..

iPhone 6'nın fiyatı 'yok artık' dedirtti

Apple'ın merakla beklenen akıllı telefonu iPhone 6 bazı kişiler tarafından daha fazla beklenemiyor. Henüz tanıtılmamış olan cihaz bazı sitelerde ön siparişe açıldı. Çin'in ünlü online satış siteleri Alibaba ve Taobao'da bazı satıcılar şimdiden ilan vermeye bile başladı.

Bu zamana kadar sızdırılan maket ve prototiplerin görüntülerine göre ya da kendi tasarladıkları konseptler ile ön sipariş toplayan satıcılar iPhone 6'yı çıktığı gibi alan kişiye ulaştırmak için bir de koşul öne sürüyorlar. Ortalama 80 dolar değerinde bir depozit isteyen satıcılar iPhone 6'yı 1500 dolara (3160 TL) yakın fiyatlardan satıyorlar.

Ülkemizdeki akıllı telefon fiyatlarını düşündüğümüz zaman 3160 TL size o kadar yüksek gelmemiş olabilir ancak iPhone 5S'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde 650 dolardan yani 1369 TL'den satıldığını düşündüğümüzde Çinli satıcıların tanıtılmayan telefonu 3 katı fiyattan satmaya çalıştıkların farkına varılıyor.

Satıcılardan birisi yaptığı işi biraz daha profesyonel göstermek için Apple'ın sitesinin çok benzerini hazırlayarak içerisine iPhone 6 konsept görüntülerini yerleştirmiş. 

(Shiftdelete)



<< Önceki Haber iPhone 6'nın fiyatı 'yok artık' dedirtti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER