Kılıçdaroğlu'ndan şoke eden IŞİD iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Musul Konsolosluğu'nun basılma talimatını veren IŞİD'linin Hatay'da hastanede tedavi edildiğini iddia etti.

Musul Konsolosluğu'nun son hali

VİDEO-ARŞİV


Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden bazı önemli satır başları şunlar:

"Yargıyla bu kadar oynamaz. Sıkıyönetim dönemlerinde bile yargıyla bu kadar oynanmadı. Eğer siz bir yasayla Anayasa'nın yargıyla ilgili hükümleri askıya alırsanız yarın başka biri gelir ve derki ben Anayasa Mahkemesi üyelerini görevden alıyorum. Yapar mı yapar. 

Bu konuda bizim sorumluluğumuzun ötesinde asıl sorumluluğun yargıya ait olduğunu hatırlatırım.

Elbetteki karar verecekler elbetteki kararlarına saygı duyacağız. Ama unutulmamalıdır ki bu ülkeye demokrasi kolay gelmedi...

Hiçbir kanun adamı, devlet adamı kanuna karşı hileye göz yummalıdır.

Elbette yargının içinde sorunlar olabilir. Sahip olması gereken saygınlığa uygun davranmayan hakimler olabilir. Aam bu yargının öncelikle kendi sorunudur.

Yargı kendi saygınlığını ve güvenilirliğini siyasetin tüm ayak oyunlarına rağmen korumalıdır.

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN ÖLÜMÜ

Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Aralık 2009'da hayatlarını kaybettiler. Davalar açıldı. 132 şüpheli hakkında davalar açıldı. Dava açıldı dava sonunda takipsizlikle dava kapatıldı. Kaza olduğunda arama kurtarma ekipleri kazanın 115 kilometre ötesinde arama yapıyordu. Aklın mantığın alacağı şey değil, cep telefonu var üstelik. Dönemin Kayseri Valisi açıklama yaptı 'Muhsin Yazıcıoğlu hayattadır' diye. İki saat bekletildiği söyleniyor, sonra hayatını kaybettiği söyleniyor. İHA muhabiri acil servisi arıyor 20 dakika konuşuyor, kimse ulaşmıyor. Daha sonra muhabirin çenesinin kırık olduğu söyleniyor.

"HELİKOPTERİN BEYNİ YOK SÖKÜLMÜŞ"


Helikopterin beyni yok, söküp alınmış. Ailenin avukatı 'Düşme ile ilgili 4 dakika 37 saniyelik görüntüler silinmiştir' diyor. DDK raporunda 'Ağır bir hizmet kusuru ortaya çıkmıştır' diyor. Yargı nedir? Vatandaşın kafasında soru bırakıyorsa orada yargı yoktur. Herkesin kafasında soru işareti bırakmayacak. Rıza Sarraf'ın ABD'de kefaleti reddecek gerekçeyi merak ediyordum, 4 gerekçe söyledi. Hiç kimse de yanlıştır diyemedi.

Yargı üzerinde oynanan oyun konusunda, siyasetçilerden çok yargıçların dikkat etmesi lazım.Türkiye'nin bugününü değil, geleceğini ilgilendiren bir konudur. Bütün yargıçları dikkatli olmaya çağırmak CHP'nin tarihi sorumluluğu içindedir.

TERÖR MESELESİNE GELELİM

Hangi gerekçeyle bu çocuklarımız hayatını kaybediyor! Ve bu işin sorumlusu kim! 2002'de sıfır terörle devraldılar! Bu işin sorumlusu kim! Kayseri'deki Adem mi bu işin sorumlusu? Trabzon'daki Temel mi bu işin sorumlusu! Esnaf mı bu işin sorumlusu?

Emniyet'in başındasın, askerin başındasın, kim bu işin sorumlusu Binali Bey! Terör örgütümahkeme kurarken hangi parti iktidardaydı! Şehirler silah tarlasına çevrilirken kim vardı iktidarda? Kayığın yokken şimdi gemilerin var; herhalde bu soruya cevap verirsin! Şimdi bu terör örgütlerine dokunmayın diye talimat veren kim! Sen bunun hesabını soracak mısın sormayacak mısın? Eğer söz verirsen sana bir daha düşük profilli Başbakan demeiyeceğim!

200 ton bomba yerleştiriliyor. Bu bombalar yerleştirilirken neredeydiniz! Abisi izin verirse soracak!

Ağzımızı her açtığımızda dava açıyor. Fakat bu AKP'nin Başbakanı ve Bakanları PKK'ya yardım ve yataklık yapıyorlar diyorum sesleri çıkmıyor! Ben değil sadece bütün şehit ve gazi yakınları sormak zorunda!

IŞİD TERÖRÜ

3 canlı bomba önce taradılar sonra kendilerini patlattı 45 kişi can verdi. Ne yaptık Allah aşkına! Teröre lanet olsun dedik! Daha toprağa verilmeden şehitler davul zurnayla köprü açtılar!

IŞİD iyi ki varsın, Allah kurşununu azaltmasın diyen hangi AKP'li! Suriye'deki çatışmalarda yaralanıp Türkiye'de tedavi edilip tekrar Suriye'ye gönderilen IŞİD militanları hangi iktidar döneminde bu ayrıcalığa sahip oldu! TIR'larla hangi silahlar gitti! IŞİD'in bir terör örgütü olduğuna dair bir bakanlar kurulu kararı var mı? Türkiye'de hangi savcı IŞİD terör örgütü ile ilgili bir iddianame hazırlandı! Türkiye IŞİD'i ile ilgili niye iddianame hazırlanmıyor! IŞİD Türkiye terör örgütünün lideri kimdir? Hangi iktidar buna bu ayrıcalığı tanıyor! IŞİD Terör örgütünün yaptığı eylemler belli! Bu işin siyasi sorumlusu kimdir!

Sayın Binali Yıldırım güvenlik zaafiyeti yok dedi ben de acaba bir yönetim zaafiyeti mi var?

AKP sadece PKK terör örgütüne değil IŞİD terör örgütüne de yardım ve yataklık etti! AKP ve IŞİD arasında ideolojik akrabalık var, o nedenle üzerine gidemiyor. Biz konuşurken middeden işkembeden atmıyoruz Belgemizle konuşuyoruz.. IŞİD, eğitim ve lojistik destek ve transfernoktasında Türkiye'yi seçmiştir.

Şimdi Bakan olan da yemin billah etti bu silahlar Bayırbucak Türkmenlere gitmedi diyor.

19 Eylül 2014, Suudi Emir'inin IŞİD'e Türkiye üzerinden silah gönderirken belgeler ortaya çıktı! Yıllık 500 milyon dolarlık petrol geliri elde ediyor. Bu geliri Türkiye üzerinden sağlıyor. Türkiye de kol kanat geriyor.

TÜRKİYE'DE IŞİD'İN 20 BİN KADAR TABANI VAR

Musul Konsolosluğu'muzun basılma talimatını veren kişi Hatay'da hastanede tedavi edildi. Emniyetin 300 sayfalık bir raporu var. Türkiye'de IŞİD ve selefilerin 20 bin kadar tabanı var. Nisan 2011'den beri Türk selefiler gelip gidiyor. AKP'nin yöneticileri iktidar olanlar, nasıl PKK'ya yardım ve yataklık yaptılarsa IŞİD'e de yardım ve yataklık yaptılar! Hani mahkeme Türkiye IŞİD'yle ilgili bir kararı var. Bizde bakanlar kurulunun hala IŞİD'i terör örgütü olarak kabul ettiğine dair bir kararı yok!

Binali Yıldırım diyor ki CHP 2013 yılında PKK ve IŞİD'in terör örgütü teklifine CHP hayır dedi diyor. Hani ustan iyi yalan söylüyor da senin diploman var, sen yalan söyleme!

DIŞ POLİTİKA (İSRAİL'LE ANLAŞMA)

Dış politikada 50 defa söyledik yanlış yapıyorsunuz! Koalisyon görüşmeleri sırasında biz dedik dış politka 180 derece değişmeli dedik. Onlar bunu koalisyonun gerçekleşmeme bahanesi olarak gösterdiler. Şimdi 360 derece fırıldak gibi dönüyor. Şimdi büyük tavizler vererek İsrail'le anlaşmaya varıldı. Sen ne yaptın Rusya'ya yazılı özür metni yolladın. Ve kalktın bir laf ettin; bizim 3 şartımız var dedin. Gazze'de abluka kalkacak, İsrail özür dileyecek, tazminat ödeyecek dediler.

Alçak koltuk krizi çıktığında biz İsrail'e muhtacız dedi. Hani dünya lideriydi! Eğer CHP bu anlaşmayı imzalasaydı cuma namazlarında namaz sonra bütün camilerde mitingler olurdu! Şimdi ben samimi müslüman kardeşlerime sesleniyorum. Dini çıkarları için kullananlara sesleniyorum. Bizim samimiyetimize inanın. Biz her koşulda Türkiye'nin çıkarlarını koruruz.

Gazze ablukası olduğu gibi kaldı! İsrail'in NATO'ya üyeliğinin önü açıldı. OECD üyeliğinin önünü açtık. İsrail doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak. İsrail askerleri aleyhine açılan davalardan vazgeçtik. Resmi bir özür metni bile göndermediler. Ve İsrail'in Gazze üzerindeki egemenliğini tanımış olduk. 20 milyon dolara Türkiye'nin saygınlığı İsrail'e satıldı!  Öyle anlaşıldı ki kendi çıkarları ve ailelerinin çıkarı için Türkiye'yi de satarlar!

Adamlar baştan söyledi; Aşdot'a gel biz yardımları iletiriz dediler. Efendim şimdi biz yardım gemisini gönderdik diyorlar. Aşdot Limanı'na gitti. Oradan Gazze'ye yardım gitti.

İHH başta itiraz edecek gibi oldular, biz yardım götürdük 9 kişi de öldü. Erdoğan kalktı fırçayı attı; dönemin Başbakanına mı sordunuz! Bunlardan tık yok! Eğer beslenirsen senin boynuna yuları takarlar.

Erdoğan 17 Temmuz 2014'te otorite bizi izni de biz verdik dedi. Artık bu milletin kim doğruyu söylüyor bunu görmesi lazım! Tükürdüler, tükürdüğünü yaladılar.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLMESİ TARTIŞMASI

Ne diyorlardı Emevi Camii'nde namaz kılacağız dediler. 3 saatte Şam'ı alırız dediler. 3 milyon Suriyeli mülteci geldi! Suriyeliler'i hangi gerekçe ile vatandaşlığa alıyorsun! 6 milyon insan işsiz. 17 milyon fakirimiz var.

400 bin Suriyeli Şanlıurfa'da yaşıyor! Gaziantep, eğer önlem alınmazsa çok daha büyük tehlike ile karşılaşabilir. Kilis'in nüfusu 106 bin Suriyeli nüfusu 116 bin. Bu açıklama ile Avrupa ile derin bir oh çekti, nasıl olsa Türkiye bunları kabul etti. Avrupa 500 kişiyi almıyor biz 78 milyon 3 milyon kişiyi alıyoruz. Ben avrupa'ya gittiğimde Suriye politikasını sordular. Cenevre görüşmelerini sonlandırın, savaş sonrası elinizi cebinize atacaksınız ki Suriyeli vatandaşlarımız geri dönsün! Eğer bunları alırsanız Türkiye'nin genleriyle oynanıyor! Güvenlik riski var! Kimin terörist kimin masum olduğunu kimse bilmiyor. Böyle bir açıklamayı yapmak için aklını peynir ekmekle yemesi gerekiyor. Hatay'da bomba yaparken havaya uçtular. İstanbul Fatih'te durum ortada. Büyük kentlerde gettolar oluşacak bu gerilimlere neden olacak! Geçen gün Konya'da oldu, Şanlıurfa'da oldu!

Eğer bütün bunları yeni bir rejim kurgulamak için yapıyorlarsa bu da Türkiye'ye ihanettir. Başkanlığı getireceğiz bize oy verecekler diye bunu yapıyorlarsa bu ihanettir. Suriyeli kardeşlerimizle elbette ilgileneceğiz!

TOKİ konutlarını vereceğim diyorsun, yav kardeşim Suriye'de yakılan yıkılan evler var onları yapalım! İlla diyorsan ki biz bunu yapacağız: Sen düne kadar milli irade diyordun, gel şunu millete soralım, hodri meydan! Vatandaş Suriyeli'ye kızıyor. Ona niye kızıyorsun, savaştan kaçmış bu millet. Onu buraya getiren kim, kardeşi kardeşe kırdıran kim!

Ben ne diyorum; Suriye savaşını bitireceğiz. Suriyeliler baba topraklarına geri dönecektir.

 Posta

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan şoke eden IŞİD iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER