Yemek şenliğinde baklava yeme yarışması


Bu yıl 15.'si düzenlenen Gaziantep Yiyecekleri Şenliği renkli görüntülerle sahne oldu. İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından Kadıköy'de organize edilen etkinlikte ziyaretçiler, Gaziantep mutfağının lezzetlerini tattı. Etkinlik kapsamında düzenlenen baklava yeme yarışması da ilgiyle izlendi.

Şenlikte Gaziantep'le özdeşleşen baklava, kebap, fıstık ve yöresel baharat gibi faklı lezzetler İstanbul'a taşındı. Şenlik kapsamında davetlilerin beğenisine sunulan yiyecekler büyük ilgi gördü. Gaziantep'in ünlü katmer, kebap ve baklava ustaları hazırladıkları yiyecekleri beğeniye sundu. Yörenin ünlü içeceği meyan kökü şerbeti de etkinlikte yerini aldı. Yerel kıyafetli şerbetçiler tarafından davetlilere ikram edilen meyan kökü şerbeti büyük beğeni topladı.

Kebap kokularının sardığı şenliğe vatandaşlar da ilgi gösterdi. Kimi evine götürmek için yemekleri paket yaparken kimi vatandaşlar ise aldıkları yiyecekleri şenlik alanından kurulan masalarda yedi. Kütahyalı olduğunu söyleyen ziyaretçilerden Zehra Alp, her yıl bu şenliğe katıldığını, Antep yöresine ait çorba, lahmacun, dolma aldığını ve Antep yemeklerini çok güzel bulduğunu söyledi.

Etkinlikten ziyaretçiler kadar satıcılar kadar menun kaldı. Çiğköfte satan Antepli Süleyman Usta, "Şenlik çok güzel geçiyor. Erken olmasına rağmen bayağı kalabalık. İşlerimiz iyi gidiyor." dedi.

Şenliğe eşiyle birlikte gelen Ertuğrul Ova da "Şenlikte ne bulsak yiyoruz. Hiçbir şeyi ayırt etmiyoruz. Antep'in ciğerini çok seviyoruz. Fıstığını aldık, turşusunu aldık. Şenliğe her yıl katılıyoruz, bugün bizim bayram." diye konuştu.

Bu arada şenlik kapsamında düzenlenen baklava yeme yarışması ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Yarışmada beş dilim baklavayı en erken yiyen ziyaretçilerden Tuncay Atalay birinci oldu. Atalay'a içinde Antep fıstığı olan sedef kaplamalı sandık hediye edildi. Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkı'ndaki Gaziantep Yiyecekleri Şenliği 6 Eylül'de sona erecek


Yemek-senliginde-baklava-yeme-yarismasi-1883420.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Yemek şenliğinde baklava yeme yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER