Yemen'de çatışmalar devam ediyor: Onlarca ölü ve yaralı


Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri Yemen'de düzenlediği hava operasyonlarında, Husilere ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e ait askeri üsleri vurdu. Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'ye yakın Halk Direniş güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar ise bazı bölgelerde şiddetlenerek devam ediyor. Operasyonlarda onlarca ölü ve yaralının olduğu belirtiliyor.

Koalisyon Güçleri, başkent Sana'da en-Nahdeyn tepesindeki silah depolarını hedef aldı. Ayrıca, Yemen'in batısındaki el-Hudeyde şehrinin kuzeyinde ve el-Dureyhimi ilçesindeki bazı noktaların hedef alındığı bildirildi. Operasyonların düzenlendiği bölgelerde şiddetli patlamalar devam ettiği bildirilirken, ölü ya da yaralılar hakkında bilgi verilmedi.

Yemen'in güney şehir Demt'deki çatışmalarda, Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih saflarından onlarcasının öldüğü ya da yaralandığı belirtildi. Halk Direniş Güçleri'nden ise 1 askerin öldüğü, 3'ünün ise yaralandığı aktarıldı. Çatışmaların hala devam ettiği ifade ediliyor.

Yemen'in Suudi Arabistan sınırıyla Husilerin kalesi Sa'ada şehri arasında bulunan el-Cevf kentinde devam eden çatışmalarda ise ölü veya yaralılar olduğu duyuruldu. Koalisyon güçlerinin havadan verdiği destekle Halk Direniş Güçleri'nin el-Cevf kentine bağlı bazı bölgeleri ele geçirdiği kaydedildi.

Yemen'de yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta en az 7 bin kişi öldü, 16 binden fazla yaralı var. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de çatışmalar devam ediyor: Onlarca ölü ve yaralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER