Yemen’de saldırı: En az 50 kişi öldü

Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Husi’lerin kontrolündeki Yemen’in güneybatısını bombalandı. Bombalama sırasında hapishane niteliğindeki bir bina da vuruldu. Saldırı da en az 50 kişi öldü, 100 kişi de yaralandı.

SHABER3.COM

Husi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Koalisyon yeni hicri yılı Zamar’da mahkumları hedef alan korkunç bir katliamla başlattı. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 50 kişi öldü, 100 kişi yaralandı.” ifadelerini kullandı.
 
Husilere bağlı Mahkum İşleri Ulusal Komitesi Müdürü Abdulkadir el-Murtada ise Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, koalisyon uçaklarının Zamar kentinde Husilerin kontrolündeki hapishaneyi hedef aldığını belirterek, kurtarma ekiplerinin saldırıların yoğunluğu nedeniyle bölgeye ulaşamadığını kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen’de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Ülkenin birçok kenti ordu ile Husiler arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.
<< Önceki Haber Yemen’de saldırı: En az 50 kişi öldü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER