Yeni Asya manşetten isyan etti

10 ayda şehit olan güvenlik güçleri sayısı 500’e yaklaştı. Türkiye; AKP ve MHP Kongresi, Başbakanlık değişimi ve Başkanlık Sistemi gündemlerine yoğunlaşırken şehit haberleri gazetelerdeki yerlerini kaybetmeye başladı. Van’da şehit düşen 6 asker neredeyse haber bile olmadı.

Şehit annesinin sözleri yürekleri dağladı

Alışma Türkiye

Van’da 6 asker şehit oldu. Partisinin grup toplantısında ilk kez konuşan Başbakan Binali Yıldırım’ın yaşanan terör olaylarını görmezden gelerek “önceliğimiz başkanlık ve paralel yapıyla mücadele” vurgusu yapması tepkilere sebep oldu. Hızla değişen ülke gündeminin ve başkanlık sistemi vurgusunun yanında şehit haberlerinin medyada yer almaması tepkiler yol açtı. 



Van’dan acı haber

Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda TIR’ların da olduğu 12 aracı ateşe veren PKK’lı teröristler, zırhlı aracın geçişi sırasında yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdiler, ardından da roketli saldırıda bulundular. Saldırıda ilk belirlemelere göre biri binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK’lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilâk ettirilmesi sonucu şehit olan 6 askerin cenazeleri, Van’da düzenlenen iki ayrı törenle memleketlerine uğurlandı. Şehit askerlerden Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur, Astsubay Kıdemli Çavuş İbrahim Tıraş, şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül için Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda basına açık tören yapıldı. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel, şehit yakınları, kurum amirleri asker ve polisler katıldı.



<< Önceki Haber Yeni Asya manşetten isyan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER