Yeni bir Koronavirüs tespit edildi: 10 kat daha tehlikeli!

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında vak'a sayısı 22 milyonu geçerken, bilim insanları yeni bir tür Koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. "D614G" ismi verilen virüsün şu an dünyayı kasıp kavuran virüsten 10 kat daha bulaşıcı olduğu açıklandı.

SHABER3.COM

12 Aralık 2019'da Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Koronavirüs'ün yeni bir türü bulundu. Dünya üzerinde 777 binden fazla insanın ölümüne sebep olan yeni tip Koronavirüs'ün (Covid-19) farklı bir türü olan virüse "D614G" ismi verildi.

Uluslararası basında yer alan haberlerde "D614G" isimli virüs türünün şu an dünyanın mücadele ettiği virüsten çok daha tehlikeli olduğu belirtiliyor. 

Uzmanlar, bu virüsün 10 kat daha fazla bulaşıcı olduğunu duyurdu.

DSÖ’DEN İYİ HABER GELDİ

D614G’nin mutasyona uğramış bir corona virüsü olduğunu açıklayan yetkililer dünyanın farklı bölgelerinde de tespit edildiğini açıkladı. 

Bir restoranda Koronavirüs bulaşan 45 vak'adan en az 3’ünde "D614G" isimli Koronavirüs bulunduğu kaydedilirken, “Restoranın sahibi Hindistan’dan döndükten sonra 14 günlük karantina kuralına uymadı ve hastalığı bulaştırdı. Aynı virüs Filipinler’den dönen bir kişide de görüldü.” yorumu yapıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) önde gelen bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Anthony Fauci de yeni mutasyonun Koronavirüs'ün bulaşma hızını artıracağından endişe ettiğini söyledi. 

Mutasyona uğrayan virüsün Avrupa ve ABD’de görülen virüsten daha farklı olduğu kaydedildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) söz konusu virüsün bulaşma riskinin daha yüksek olmasına rağmen, henüz hastalığın daha öldürücü olduğuna dair bir delil olmadığını duyurdu.
<< Önceki Haber Yeni bir Koronavirüs tespit edildi: 10 kat daha tehlikeli! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER