Yeni bir VIP torpil listesi daha! Kimler yok ki...

AKP döneminde görülmemiş derecede 'akraba kayırmacılığı' yaşandı ve hâlâ da yaşanıyor…Vatandaşlar işsizlikten kan ağlarken, bakan veya vekiller, yakınlarını yüksek maaşlı devlet işine yerleştirdi. İşte örnekler:

Yeni bir VIP torpil listesi daha! Kimler yok ki...

Yüz binlerce insan alın teri ile devlet kurumlarında çalışmak için binlerle lira harcayıp KPSS’ye hazırlanırken, iktidar partisi üyeleri akraba kontenjanından onlarca kişiyi devlet kurumlarına yerleştirdi. Millet’in ortaya çıkardığı 62 kişilik listede dikkat çeken nokta ise kurumlardan alınan yüksek maaş! Sıradan vatandaşlar zorlu sınav ve mülâkat sürecinin ardından bu kurumlara yerleşebilirken, AKP’li akrabalar tek kalem oynatmadan kadro bulabildi.

Akrabaları için ballı maaş veren kurumları tercih eden AKP’lilerin en sık kullandığı yöntem ise “istisnai memurluk”.

Millet Gazetesi'nin haberine göre önce bir kuruma sınavsız olarak ‘Özel Kalem Müdürü’ atanan akrabalar daha sonra hedeflenen kuruma yatay geçişle kaydırılıyor. Bu yöntemle devlet kurumlarında kadro alan AKP’li sayısının on binleri bulduğu iddia ediliyor.

İşte akrabalarını kalkındıran o AKP’liler:

OSMAN GÜNEŞ

Listede ikinci sırayı İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş aldı. 2011 seçimleri öncesinde İçişleri Bakanı olan daha sonra Bakan Yardımcılığı’na getirilen Güneş, 9 akrabasını sınavsız olarak kamu kurumlarına yerleştirdi. Güneş halen İçişleri Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor. İşte Güneş’in torpil listesi:

-Damadı Cenk Hakan Karaduman, Maliye Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde memur iken 2011’de İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Mülkiye Müfettişi oldu.

-Kızı Nuray Güneş, 2004’te Batman Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne atandı. Daha sonra Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nde müdür olarak görevlendiridi.

-Akrabası Esra Güneş, 2013’de Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Düzenleme Yeşil Alan Şube Müdürlüğü’nde tekniker olarak işe başladı.

-Kızı Nurcan Kabak, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak atandı.

-Oğlu Abdulhamit Güneş, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda müşavirken 2013’te Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı oldu.

-Kızı Nurdan Karaduman, 2003’te Aksaray Nüfus Müdürlüğü’nde müdür yardımcısı olarak görev yapıyorken, 2011 yılında İçişleri Bakanlığı’nda Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni oldu.

-Güneş’in Yozgat’ta AKP üyesi olan kayınbiraderi Ali Fuat Fidan, KPSS’ye girmeden Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak atandı.

- Damadı Yakup Kabak, KPSS’ye hiç girmemesine rağmen 2012 yılında İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olarak atandı.

-Gelini Özlem Güneş, KPSS’den düşük puan almasına rağmen (67 puan) 2008 yılında İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Birimi’ne Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni olarak atandı.

MEHDİ EKER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de akrabasını kalkındıran AKP’lilerden oldu. Eker, 7 akrabasını yüksek maaş veren kurumlara yerleştirdi. İşte o isimler;

-Damadı Mustafa Ayhan, 2009 yılında Özel Kalem Müdürü olarak ataması yapıldı. Ayhan, daha sonra Ataköy Kadıköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği’nde görevlendirildi.

-Yeğeni Ferda Eker Sümer, 2010 yılında TRT Genel Müdürlüğü’nde ‘Yapım ve Yayın Elemanı’ olarak işe yerleştirildi.

-Yeğeni Ali Fuat Eker, 2005’te Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’ne müşavir olarak atandı. Halen Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görev yapıyor.

-Yeğeni Mehmet Akif Eker, uzman onbaşı iken 2013 yılında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne memur olarak atandı.

-Kardeşi Mehmet Metin Eker, 2013 yılında Kalkınma Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü olarak atandı.

- Yeğeni Gülsüm Tanrıkulu Göze, 2011 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda veteriner hekim olarak göreve başladı.

-Ağabeyi Ahmet Eker, 2010 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı olarak atandı.

EFKAN ALA

İçişleri Eski Bakanı ve AKP Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala’nın torpil listesi de kalabalık. Ala, sadece akrabalarına değil, abisinin yakın dostuna da yardımcı olmuş…

-Eniştesi Sinan Pala, öğretmenken 2013’te Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’ne kimyager olarak atandı.

-Yeğeni Betül Alkan, KPSS’ye girmeksizin 2013’te Keçiören Belediye Başkanlığı Park Bahçeler Müdürlüğü’nde tekniker olarak görevlendirildi.

- Kuzeni Bülent Yılmaz, uzman çavuşken 2014 yılında Bursa İl Özel İdaresi’nde şef olarak çalışmaya başladı.

-Kardeşi Elif Ala Rüşen, 2005 yılında Oltu Kaymakamlığı’nda Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak görev yaparken 2013’te Gençlik ve Spor Bakanlığında Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak atandı.

- Kardeşi Atıf Ala, Erzurum’da okul müdürüyken 2013’te Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı olarak atandı.

-Kardeşi Atıf Ala’nın yakın dostu Rahmi Aksoy, Erzurum’da edebiyat öğretmeniyken 2013’te Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürlüğü’ne Daire Başkanı olarak atandı.

BİNALİ YILDIRIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da 5 yakınını popüler devlet kurumlarına yerleştirip yüksek maaşla çalışmalarını sağladı.

-Eniştesi Mücahit Demirtaş mühendis iken 2009 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na özel kalem müdürü olarak atandı. Daha sonra aynı kurumda müsteşar yardımcısı olarak görevlendirildi.

-Kuzeni Melek Haberdar, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde daktilograf olarak çalışırken hızla yükselip 2014’te müdür yardımcısı oldu.

-Yeğeni Beyza Elif Yıldırım, KPSS’ye girmeden 2013’te Güngören Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü‘nde şehir plancısı olarak atandı.

-Kuzeni Cabir Bilirgen, kendi danışmanıyken 2005’te PTT Genel Müdür Yardımcılığı’na, oradan da 2007 yılında Haberleşme Genel Müdürlüğü’ne atandı.

-Damadı Özkan Köylübay, KPSS’ye girmemesine rağmen 2012 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak atandı.

EGEMEN BAĞIŞ

17 Aralık operasyonunun ardından istifa eden Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış da akrabalarını unutmadı. Bağış, AKP’de üst düzey görev alınca yengesi, kuzeni ve akrabaları hızla yükseldi.

- Akrabası Nilsun Bağış, 2003’te açıktan atama ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı’na müşavir olarak atandı. Kısa bir süre bu görevde bulunan Bağış, daha sonra diş tabibi olarak görevlendirildi.

-Genelkurmay Başkanlığı’nda memur olan yengesi Cansel Bağış, 2011’de RTÜK’e memur olarak atandı.

- Kuzeni Adnan Atakav, 2014’te İzmir Karabağları Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu Müdür Başyardımcılığı’na getirildi.

MEHMET METİNER

AKP'li bakan ve vekil yakınlarının torpille devlet kadrolarına atandığı' yolundaki iddialara ilişkin soruyu, "Cuma namazına gittiğimizde her hafta hutbede 'akrabalarını koru kolla' ayeti okunur." sözleri ile cevaplayan AKP Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner’in, eniştesi Sırrı Yılmaz’ı kayırdığı ortaya çıktı. Yılmaz, Adıyaman Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı görevinde bulunduktan sonra 2014’te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Erzincan İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne getirildi.

MUSTAFA VARANK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank’ın AKP’den milletvekili adayı olan kuzeni Fatma Varank da KPSS’ye girmeden memur olarak atananlardan. Varank, önce Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na uzman olarak, daha sonra 2012’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı oldu.

TORPİLDE REKOR KIRDI

MUSTAFA ÇETİN:


AKP Uşak eski Milletvekili Çetin, tam 11 akrabasını devlet kurumlarına sınavsız olarak yerleştirdi. Vekilliğin ardından Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Çetin, 3 kızı, damatları ve yeğenlerinin ballı maaş veren kurumlara atanmasını sağladı. İşte o isimler:

- Kızı Fatma Hicret Un, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Ekim 2005’te müşavir kadrosuna atanarak açıktan memur yapıldı.

-Kızı Melek Hilal Metin, Ekim 2005’te Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda Uzman Yardımcısı olarak işe başlatıldı.

- Kızı Ümmü Hale Hamurculu, Nisan 2004’te İçel Valiliği’ne açıktan Özel Kalem Müdürü olarak atanıp memur yapıldı.

-Yeğeni Hasan Peker, Kültür Bakanlığı Dış ilişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nda memur yapıldı.

-Yeğeni Ümmü Duygu Batur, Mart 2004’te BDDK’da avukat olarak işe başlatıldı.

-Damadı Volkan Metin Ocak, 2009’da Tekirdağ Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanarak memur yapıldı. Ardından da TRT’ye memur olarak geçti.

-Damadı Hayrettin Un Ocak, 2006’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda uzman yardımcısı olarak işe başladı.

-Abisinin gelini Sedat Çetin, Kültür Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nda memur olarak işe başlatıldı.

-Yeğeni Mustafa Erken, Uşak Valiliği’ne Özel Kalem Müdürü olarak atanıp memur olması sağlandı.

-Eşinin yeğeni Mustafa Erken, Yalova Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü, ardından da Uşak Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirildi.

-Eşinin yeğeni Eda Erken, Eşme Kaymakamlığı Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirildi.

UFUK KÖROĞLU - MİLLET GAZETESİ
<< Önceki Haber Yeni bir VIP torpil listesi daha! Kimler yok ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER