Yeni cep telefonu alırken bunlara dikkat

İşte yeni cep telefonu alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar...

Yeni cep telefonu alırken bunlara dikkat


En önemli iletişim araçlarımızdan bir tanesi olan telefonlar hayatımızda önemli bir rol oynamaya başlarken konuşmak ve mesajlaşmanın da ilerisinde birer cep bilgisayarı, kişisel asistan olarak kullanılmaya başladı. Onlarca teknoloji devi telefon pazarında pastadan daha büyük bir dilim almak için birbirlerinden üstün gelecek modeller üretiyor. 

Büyük bir yarış içerisinde olan firmalar yeni özelliklerin yanında kendilerine özgü teknolojiler geliştirmekte farklı seçenekler sunmaya çalışıyor.  Durum böyle olunca kullanıcılar hangi modeli tercih etmeleri konusunda çok kararsız kalıyor.  İlk tavsiyemiz ihtiyacınızın ne olduğunu bilmeniz, hangi amaçla kullanacağınızdır.
 
Eğer sıradan bir kullanıcıysanız ve Teknoloji Haberleri takipçisi değilseniz, nelerin yeni olduğunu bilmeniz oldukça zorlaşacaktır. Özellikle Çinli üreticilerinde piyasada yer alması ve ekonomik fiyatlarda yüksek donanım özelliklerine sahip cihazlar çıkartması kullanıcılara iyi birer alternatif olurken sadece konuşmak ve mesajlaşmak için telefon kullanacak kişilere binlerce model seçeneği sunuluyor. 

Ancak interneti yoğun olarak kullanan bir kişiyseniz ihtiyaçlarınız artarak daha üst seviye telefonlar tercih etmeniz gerekecektir. Son zamanlarda gündemde olan 4.5 G teknolojisini birçok model destekliyor olsa da  4.5 G'de sunulan internet hızına erişebilecekleri bağlantı portları yeterli değil, şuan bilinen en iyisi dahi 100 mgbit desteklerken 1 Gbit hıza kadar internet kullanma hakkınız vardır. Bu nedenle yeni telefon alırken ne kadar hıza kadar internet hız desteği sağladığına dikkat etmelisiniz.

Sık kullanılan bir diğer özellik ise kameralardır

Donanım ve teknik detaylardan çok hazetmeyen kişiler Megapiksel değerlerine bakar, ancak bir telefonun yüksek mega piksel değerlere sahip olması kaliteli olduğu anlamına gelmemektedir. Renk yoğunlu, ortam ışığı ayarlama, kızılötesi odaklama, Led flash gibi diğer faktörlerde büyük bir önem taşımaktadır. 

Bunca detaylı bilginin yer aldığı bir alan da seçim yapmak zor gibi gözükse de aslında çok kolaydır Telefon Karşılaştırma seçeneği ile tüm model ve telefonları kıyaslayarak hangisinin daha kaliteli olduğunu çıkartabilirsiniz. Teknik özellikleri karşılaştırıp doğru bir tercih yapmanız ileride pişman olmanızı engellerken paranızı ve vaktinizi kurtarmış olur.

<< Önceki Haber Yeni cep telefonu alırken bunlara dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER