Yeni Doğan Yoğun Bakım Hemşiresi Oturmaz: Bebekler için ilk süt çok önemli


Yeni Doğan Yoğun Bakım Hemşiresi Gamze Oturmaz, annelerin bebeklerine verebilecekleri ilk ve en güzel hediyenin anne sütü olduğunu söyledi. Oturmaz, "Anneler emzirmeye ilk 1 saat içinde başlamalı. İlk süt çok önemlidir, bebeklere mutlaka verilmesi gerekiyor." dedi.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Hemşiresi, anne ve baba adaylarına yeni doğanın sağlığı, anne sütünün faydaları ve emzirme tekniklerini anlattı. Annelerin bebeklerine verebilecekleri ilk ve en güzel hediyenin anne sütü olduğunu ifade eden Oturmaz, "Anneler emzirmeye ilk 1 saat içinde başlamalı. İlk süt çok önemlidir, bebeklere mutlaka verilmesi gerekiyor. Çünkü bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bunu doğal bir antibiyotik olarak düşünebilirsiniz. İlk 6 ay sadece anne sütü diyoruz. 6 ayın ardından da 2 yaşına kadar tamamlayıcı besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmesini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

"ANNE SÜTÜ BEBEĞİN EN DOĞAL HAKKIDIR"

Anne sütünün özel bir kokusu olduğunu ve bebeğin bu koku sayesinde gözü kapalı bile olsa süte ulaşabildiğini ifade eden Gamze Oturmaz, şöyle devam etti: "Anne sütünün içinde bebeği kanserden koruyan maddeler bulunur. Anne sütünün içerisindeki maddeler bebeği rahatlatır, gevşetir, ağrılarını azaltır. Daha çabuk uykuya dalmasını sağlar. Emzirilen bebekler daha sağlıklıdır. Bebekler, anne sütünü tamamen ve kolaylıkla sindirir. Anne sütü alan bebeklerde karın ağrısı ve kabızlık görünme oranı çok düşüktür. Anne sütü bebeğin zekasını 8-10 puan artırır. Anne sütüyle beslenen bebeklerde konuşma problemi, şeker hastalığı, lenf kanseri, diş çürükleri daha az görülür. Uzun süreli emzirmeyle orta kulak iltihabı riski azalır. Alerjiye karşı koruyucudur. Bebeği pişikten korur. Solunum yolları hastalıklarına karşı kalkan görevi üstlenir. İdeal besin olan ve etkileri yaşam boyu devam eden anne sütüyle beslenme her çocuğun en doğal hakkıdır." Oturmaz, emzirmenin anneyi birçok hastalıktan koruduğunu da sözlerine ekledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Yeni Doğan Yoğun Bakım Hemşiresi Oturmaz: Bebekler için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER