Yeni göç dalgası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 4 2016
Suriyeli on binlerce vatandaş, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Rus ve İran askerlerinin katliam yaptıkları gerekçesiyle Türkiye'ye sığınmak için sınıra yürüyor.

Dün 10 bin kişiyle başlayan ve bugün akşam üzeri sayılarının 80 bine yaklaştığı belirtilen Suriyeli vatandaşların Türkiye sınırlarına akın ettiği belirtildi. Suriye ajansı Şehbe Bers'e konuşan vatandaş, "İran, Rusya ve Esed askerleri bizi katlediyor. Bu şeytanların askerlerinden kaçıp Türkiye topraklarına sığınmak için geldik." ifadelerini kullandı.
Suriyeli yaşlı kadın ise ağlayarak, "Rus uçakları bir taraftan, IŞİD bir taraftan, Esed'in askerileri bir taraftan bize saldırıp öldürüyorlar, ne yapalım. Allahım yardım et." nidasında bulundu. Yüzünü örterek konuşan Suriyeli diğer vatandaş ise duygularını şöyle dile getirdi: "Biz Humus'tan geliyoruz. Annem, babam, kardeşim katledildi. Çok zor durumdayız, ne yapacağız? Şii, Rus ve Esed'in adamları, her tarafımızı sarmış. Ey Araplar neredesiniz? Türkiye nerdesin? Suud, Katar, ey Müslüman ümmeti neredesiniz? Biz ölüyoruz."
Suriye'den kaçan vatandaş ayrıca, Türkiye'ye gelmek için bin dolar para ödediklerini ileri sürdü.
Öte yandan, bugün Londra'da düzenlenen basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rus savaş uçaklarının son 2-3 gündür çok ciddi bombardımanlarla sivilleri hedef aldığını belirtmişti. Davutoğlu, Rusya'nın desteğiyle Halep'e son 5 yılın en korkunç saldırının gerçekleştiğini belirterek, "10 bin kadar kişi sınırımızda ve 30 bin kadarı da şu anda sınırımıza doğru yürüyor." ifadelerini kullanmıştı. Suriy
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


