'Yeni nesil epilasyon sistemleri, ağrı ya da acı vermez'

'Yeni nesil epilasyon sistemleri, ağrı ya da acı vermez'

Yeni nesil epilasyon sistemilerinin yüz dahil kulak içine de uygulanabileceği ifade ediliyor. Sistemlerin ağrı ya da acı vermeyeceği de belirtiliyor.

Epilasyon yöntemlerine ilgi artıyor. Bu yöntemlerin güvenilir olup olmadığı da merak ediliyor. Konuya dair açıklamalarda bulunan Estetisyen Asuman Tokcan, şunları kaydediyor:

"Lazer epilasyon teknikleri ile tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Tekniklerin güvenirliliği ise ABD gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından 1997'de onaylanmıştır. Lazer, tek dalga boyunca yoğunlaştırılmış ışıktır. Belirli dalga boyları olan lazer ışınları koyu renkli maddeler tarafından tutulur. Ardından da bu enerjilerini bu maddelere aktararak ısı enerjisine çevirir. Bu sayede lazer ışınları tıbbi olarak birçok alanda kullanılabilmektedir. Lazer epilasyonda prensip, kıl folikülünde mevcut olan melanin denilen renk maddesinin lazer ışığı tarafından tutulması ve ısıya dönüşmesini temin etmektir. Bu aşamadan sonra ise ısı enerjisi ile kıl folikülü tahrip edilir. Ancak bu aşamada cilt derisi herhangi bir şekilde tahrip olmaz."

Tokcan, lazerle epilasyonun uygulama safhasını ise şöyle anlatıyor:

"Aygıta bulunan lazer ışınları, bir el aleti ile cilde uygulanır. Lazer sistemleri ile belirli alanlar, atış yaparak taranır. Bu sırada hasta da, epilasyonu uygulayan da koruyucu bir gözlük takmalıdır. Cilde uygulanan ışınlar kılın yapısında bulunan ve siyah rengi veren melanin adlı boya maddesi tarafından bu ışınlar tutulur. Tutulan ışık enerjisi, kılda ısı enerjisine çevrilir. Kıl köküne varan ısı, milisaniyelik bir dönemde kıl kökünde tahribe yol açar. Bu sayede de belli aralıklar ile uygulanması durumunda istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür."

Tokcan, lazer epilasyonun artılarını şöyle sıralıyor:

• Epilasyon ile kalıcı ve uzun dönemli olarak istenmeyen tüyler giderilmektedir.
• Güvenilir ve deneyimli merkezlerde uygulandığında epilasyonun herhangi bir yan etkisi yoktur.
• Yeni nesil epilasyon sistemleri, yüz dâhil kulak içi ya da kaş arası gibi alanlara uygulanabilir.
• Yeni nesil epilasyon sistemlerinde herhangi bir şekilde ağrı ya da acı duyulmaz.
• Oldukça hızlı bir uygulamadır.
• Alerjik etkisi yoktur.
• Cildin tahriş olması, deneyimli ve güvenilir merkezlerde söz konusu değildir.
• Batıkların tedavi edilmesini sağlar.

Konuya dair detayları http://neobod.com.tr/lazer-epilasyon-nedir-nasil-yapilir linkinden elde etmek mümkün.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Yeni nesil epilasyon sistemleri, ağrı ya da acı vermez' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER