Yeni Şafak bildiğiniz yalan yazdı! Hocaefendi'ye iftira attılar

Yandaş medyanın iftira ve kara propaganda haberi yapan yayın organları yalan haberde sınırlarını iyice aştı.

Yeni Şafak bildiğiniz yalan yazdı! Hocaefendi'ye iftira attılar

Yandaş medya, yalan haberde sınır tanımıyor. Muhafazakar kimliği ile tanınan fakat yalan yazmaktan hiç kormadan iftira atan Yenişafak'ın Hocaefendi hakkındaki haberi skandalla dolu.

YeniŞafak Gazetesi yayınladığı sözde belgerlerde, Fethullah Gülen Hocaefendi'ye utanmadan yine mesnetsiz suçlamalar yöneltti.  YeniŞafak'ın iftira dolu haberlerindeki "özel bir ortamda" düzenlenen kağıtlara göre Fethullah Gülen Hocaefendi, daha ilk gençlik yıllarında masonluk yemini etti ve üstün hizmetlerinden dolayı taltif madalyası aldı! Fakat Yenişafak'ın sözde belge diye sunduğu kağıt parçaları skandallarla dolu. İşte onlardan bazıları;

1. YALAN: SÖZDE BELGENİN TARİHLERİ TUTMUYOR

Büyük Masonlar Mahfili Derneği, adının başındaki Türkiye sözcüğünü 1973'te kaldırmış. Yenişafak, "belge kağıt"larında, bunu gözden kaçırmış olmalı ki belgeleri 1975 tarihli...





2. YALAN: HARFLERİ İÇİN BEYAZ KALMIŞ

Eskime ya da leke olarak verilen bölgeden "siyah karakterler" etkilenmemiş. Ayrıca belgelere yakından bakıldağında, içinde boşluk olan harflerin (a, ğ gibi...) beyaz kaldığı görülüyor. Bu da kağıt parçalarını "eskitmek için acaba nasıl bir yöntem kullanıldı" sorusunu akıllara getirdi. Ayrıca kağıt ve üzerindeki yazının ve imzanın deforme olmasına rağmen sadece daktilo ile sonradan eklenen kısmın ise hiç deforme olmaması dikkat çekti.





3. YALAN :  KİMLİKTE M HARFİ YOK

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, kimlik bilgilerinde ismi "Fetullah Gülen" olarak kullanılmaktadır. Yenişafak'ın -hangi ortamda hazırlandığı bilinmeyen- belge diye sunduğu kağıtlarda ise ismi "M.Fetullah Gülen" olarak yazılmış. Yani kimlik bilgilerinde "M." harfi yok.







4. YALAN: BELGE KOLAYLIKLA İNTERNETTE BULUNABİLİRYOR

Yeni Şafak'ın belge diye sunduğu kağıt parçaları internette çok rahat bulunabiliyor. Bu belgeler üzerinde tahrifat yapılarak istediğiniz kişi hakkında kolaylıkla "belge" düzenleyebilirsiniz.

HODRİ MEYDAN! BELGELERİNİZİ BAĞIMSIZ KURULUŞLARA TESCİL ETTİRİN
Hocaefendi hakkında yalan haber yapan Yenişafak'a hodri meydan. Yenişafak yayınladığı sözde 40 yıllık belgeleri kendine güveniyorsa bağımsız kuruluşlarca tescil ettirsin. Belgelerin "40 yıllık mı yoksa 40 günlük mü?" olduğu ortaya çıkacaktır.
<< Önceki Haber Yeni Şafak bildiğiniz yalan yazdı! Hocaefendi'ye iftira... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER