Yeni Sayıştay Başkanı belli oldu

TBMM Genel Kurulu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Seyit Ahmet Baş'ı Sayıştay Başkanı seçti

Yeni Sayıştay Başkanı belli oldu

TBMM Genel Kurulu'nda, Sayıştay Başkanlığı'na, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Seyit Ahmet Baş seçildi.

SEYİT AHMET BAŞ KİMDİR?

İçişleri eski Bakanı, AKP Erzurum Milletvekili Efkan Ala ve eski Müsteşar Naci Ağbal gibi Ahmet Seyit Baş da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Ala'nın 1987'de bitirdiği üniversiteden Ağbal ve Baş, 1989'da mezun oldu.

7 Haziran seçimleri nedeniyle Efkan Ala'nın bakanlıktan istifa etmesiyle İçişleri Bakanlığı'na atanan Sebahattin Öztürk de İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuydu.

1 Kasım seçimleri için kurulan Geçici Hükümette İçişleri Bakanlığı'na getirilen Selami Altınok'un da, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer'in de Erzurumlu oldukları gibi İstanbul Üniversitesi Siyasal mezunu olmaları dikkat çekti.

Eski Müsteşar Ağbal'ın yanısıra Efkan Ala, Selami Altınok, Mükerrem Ünlüer, Sebahattin Öztürk'ün arkadaşı olan Seyit Ahmet Baş, 1991 yılında Hesap Uzmanı olarak Maliye'ye girdi. 2001-2003 yılları arasında ABD Boston Üniversitesinde Finans alanında yüksek lisans yaptı.

Dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından Gelir İdaresi'nde Daire Başkanlığına, ardından bakan danışmanlığına atandı. 2006 yılında Gelir Politikaları Genel Müdürlüğünü kurarak genel müdür oldu. 2010-2011 yıllarında Müsteşar Yardımcılığına atanan Baş, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi Vergi Komitesi Başkanlığı görevinde bulundu.

2011 yılında Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun kuruluşunda görev alan Baş, aynı kurumun ilk başkanı oldu. 

4 yıldır başkanlık görevini yürüten Baş, 28 Ağustos'ta kurulan Geçici Hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla 29 Ağustos'ta müsteşarlığa atanmıştı
<< Önceki Haber Yeni Sayıştay Başkanı belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER