Kur'an ve Dua okuyana tutuklama!

Aksaray’daki nefret operasyonunda akıl almaz bir olay yaşandı. Polis, iş adamını gözaltına almak için evine gitti. İşadamı evde değildi. Bunun üzerine evde arama yapıldı. Polis bulduğu 2008 yılına ait ajandanın 17 Aralık tarihli sayfasındaki “20 sayfa Kur’an-ı Kerim, 2 bab Cevşen ve 20 sayfa kitap okuma” notunu suç saydı. Eşi “Ajanda bana ait. Kur’an-ı Kerim notlarını tutuyorum” dedi. İş adamının eşi, cezaevine gönderildi.

NEFRET OPERASYONU - AKSARAY

Paralel safsatasıyla,geçtiğimiz hafta Aksaray merkezli 5 şehirde yapılan nefret operasyonunda “Bu kadar da olmaz” dedirten bir olay yaşandı. Gözaltı listesindeki bir iş adamının evinde bulunan günlük okunan Kur'an-ı Kerim notlarının tutulduğu 2008 yılına ait ajanda suç unsuru sayıldı. 17 Aralık tarihli sayfasındaki notlar ile “2013'te yapılan 17 Aralık Yolsuzluk soruşturması” arasında bağ kuruldu. İş adamı evde bulunamadı ancak ‘Ajanda benim” diyen eşi tutuklandı.

33 GÖZALTI KARARI

Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD) özelinde yapılan operasyonlarda aralarında avukat, memur ve iş adamlarının da bulunduğu 33 kişi 22 Nisan'da gözaltına alındı. 2 kişinin tutuklandığı soruşturmakapsamında yapılan gözaltı işlemleri sırasında ilginç bir olay yaşandı.

EŞİ YOKKEN EVİ ARANDI

Bir iş adamının evine giden polis, şahıs evde olmamasına rağmen evde arama yaptı. Sayfalarında yapılması planlanan notlar, çeşitli kitaplardan alıntılar ve günlük okunacak Kur-an'ı Kerim notların bulunduğu 2008 yılına ait olan ajandayı sayfa sayfa inceleyen polisler, 17 Aralık tarihli sayfada yazılanlara takıldı. Sayfadaki, “20 sayfa Kur'an-ı Kerim, bab Cevşen ve 20 sayfa kitap okumanotu, iş adamının eşi S.A'ya (45) soruldu.

YOLSUZLUK BAĞLANTISI KURULDU

 Ajandanın kendisine ait olduğunu belirten S.A, günlük olarak belirli miktarda Kur'an- ı Kerim okuduğunu, tespih çektiğini söyledi. Ancak polis, 2008'de tutulan notların 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla bağlantısı olduğunu ileri sürdü. Yolsuzluk operasyonuyla hiçbir ilgisi olmadığını belirten S.A, “Günlük okunan dua ve Kur'an-ı Kerim notlarının 17 Aralık tarihine denk gelmesinin 5 yıl sonra yapılacak olan yolsuzluk operasyonuyla nasıl bağlantısı olur” diye sordu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ajandaya el koyan polis evden ayrıldı. Ancak ertesi gün, S.A. hakkında da gözaltı kararı alınarak 2 çocuk annesi kadın Aksaray Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Yapılan sorgunun ardından mahkemeye sevk edilen S.A. tutuklandı. S.A, Aksaray'da Kadın ve Çocuk Tutukevi olmadığı için Ankara'daki Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

Kaynak: Özgür Düşünce
Video: Arşiv
<< Önceki Haber Kur'an ve Dua okuyana tutuklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER