Yeni TV formatları ve içerikleri masaya yatırıldı

Yeni TV formatları ve içerikleri masaya yatırıldı

İSTANBUL (CİHAN)- TV içerik etkinliği DISCOP İstanbul 2015'te yeni formatlar ele alındı. Toplumun medya eğilimlerine de değinilen etkinlikte 75 ülkeden bin 200'ü aşkın sektör duayeni, 500'ü aşkın kurum içerikleri ile yer aldı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda devam eden DISCOP İstanbul 2015'te yerli yapımların pek çok ülkeye ihraç edildiği vurgulandı. Oturumda söz alan Düş Yeri Yapım Pazarlama Müdürü Nazlı Güney Uysal, "Çocuklar için hayata geçirdiğimiz Pepee, Leliko, Ayas ve Pisi ile ayrı dillerde dünyanın 23 ülkesinde milyonlarca eve konuk oluyoruz. Öte yandan lisanslamalarla pek çok alanda dev markalarla el ele veriyoruz. Örneğin P&G ile 19 ülkede önemli bir anlaşma yaptık. Türkiye'den dünyaya açılan bir marka olmak için gereken adımları atıyoruz."

Etkinlikte ayrıca ses ve görüntü tekniklerinde yenilikler, dijital karasal yayıncılıkla sunulabilecek hizmetler paylaşıldı.

Dolby Türkiye Ülke Müdürü Akın Kol, teknik ilerlemelerin toplumun taleplerini arttırdığına işaret etti. Kol, "Şu an HD, 4K gibi iyi görüntü değil, iyi ses, yeni bir TV deneyimi talep ediliyor." dedi.
Sony Avrupa Bölgesi Ülke Müdürü Atalay Hacımehmetoğlu da şunları dile getirdi:

"Dijital dünyada ilerleme içerik ile ilgili anlayışa da sirayet etti. Buna bağlı olarak TV'nin yanı sıra internetten ortaya koyulan içerikler ilgi uyandıracak şekilde kurgulanmaya başladı."

Anten AŞ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Cüceoğlu ise "Bundan böyle TV yayıncıları daha çok dijital içerikle sunulabilecek. Tek bölgesel değil, lokal yayınlarla da karşılaşacağız. Daha çok içerikle, daha çok kanalımız olacak." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Yeni TV formatları ve içerikleri masaya yatırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER