Yeni Zelanda'da Cuma ezanı canlı yayınlanacak

Yeni Zelanda terör saldırısının yaralarını sarmaya çalışıyor. Gazetelerde yer alan habere göre 21 Mart Cuma günü cuma ezanı kamu yayın kuruluşları Radyo Yeni Zelanda (RNZ) ve Yeni Zelanda Televizyonu (TVNZ) aracılığıyla canlı yayınlanacak.

Yeni Zelanda Başbakanı: O bir terörist, bizden hiçbir şey alamayacak

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch şehrinde 15 Mart'ta iki camide 50 kişinin katledildiği, 20 kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından, Cuma ezanının radyo ve televizyondan canlı yayınlanacağını belirtti.

Yeni Zelanda gazetelerinde yer alan habere göre Ardern, Cuma ezanının, kamu yayın kuruluşları Radyo Yeni Zelanda (RNZ) ve Yeni Zelanda Televizyonu (TVNZ) aracılığıyla canlı yayınlanacağını söyledi.

Cuma namazı için camilerde toplanan Müslümanlara destek verme arzusu içinde olunduğunu ifade eden Ardern, "(Cuma günü) TVNZ ve RNZ aracılığıyla ezanı ulusal olarak yayınlayacağız." dedi.

Babası ile Cuma namazına giden 3 yaşındaki Mucad İbrahim (3'üncü sırada soldan 2'nci) de 50 kişinin can verdiği terör saldırısında hayatını kaybetti. Somali'de Eşşebab terör örgütünden kaçan Mucad'ın ailesi, Yeni Zelanda'ya iltica etmişti.
   
CUMA NAMAZI ESNASINDA KATLİAM YAPTI

Avusturya vatandaşı Bretton Tarrant 15 Mart Cuma günü Christchurch şehrinde arka arkaya El Nur ve Lindwıood camilerine silahlı baskın düzenlemişti. 

Her iki camide 50 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralanmıştı. 

Polisin sağ ele geçirdiği Tarrant çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Terörist Tarrant mahkeme salonunda da küstah ve kendinden emin tavırlar sergilemeye devam etmişti. 
<< Önceki Haber Yeni Zelanda'da Cuma ezanı canlı yayınlanacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER