Yenidoğan Gelişim Destek Ünitesi hizmete başladı


Bursa Dörtçelik Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yeni bir uygulamaya daha imza attı. Bursa'da ilk olan 'Yenidoğan Gelişim Destek Ünitesi' hasta kabulüne başladı.

Çocuk Gelişim Uzmanı Selda Koca, bu ünite sayesinde erken çocukluk dönemi diye adlandırılan 0-2 yaş aralığında oluşacak gelişimsel dil, bilişsel, motor, sosyal risklerin belirleneceğini söyledi. Belirlenen risk gruplarında engel gelişiminin önlenmesi ve erken tanının amaçlandığını kaydetti. Koca, risk altındaki yeni doğan bebekler için hayata geçirilen uygulama da, çocuk gelişimi uzmanları tarafından düzenli ve sürekli takibi sağlanacağını belirtti.

Özellikle erken, geç ya da düşük doğum ağırlıklı bebekler ve problemli gebelikler gibi risk altındaki bebekleri kapsadığını belirten Koca, yenidoğan gelişim destek ünitesine direk başvuru yapılamadığını, uzman hekimlerin muayenesi sonucu uygun görülmesi dahilinde olacağını ifade etti.

Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Erkan Yıldırım ise, Türkiye'de ilk olan Pediatrik Palyatif Bakım Merkezinin ardından bu ünite ile yenidoğan çocuğa sahip olan ailelerde oluşan kaygıları, beklentileri ve akıllarında oluşan soruların cevaplarını karşılayacaklarını söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yenidoğan Gelişim Destek Ünitesi hizmete başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER