Herkesin cevabını merak ettiği soru!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) dönemindeki israfın delili olarak Yenikapı'ya getirilen makam arabalarına dair yeni görüntüler ve bilgiler gelmeye devam ediyor.

SHABER3.COM

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Göreve gelir gelmez israfın boyutunu ortaya çıkaracağız.” demişti. Bahsettiği israfın ilk görüntüleri Yenikapı Meydanı’nda sergileniyor. 

Belediyeye ait kiralanan yüzlerce özel aracın tek tek toplanması bir anda gündemi değiştirdi.

LÜKS CİPLER DE VAR

Son kaydedilen görüntülere göre siyah renkli lüks araçların meydana getirildiği görüldü. Cip ve benzeri lüks araçları kim ya da kimler kullanıyor du? Bunlar şimdilik bilinmiyor ancak bilinen bir şey var ki özel araçlardan devasa bir filo oluşur. 

Yenikapı Meydanı’na her dakika yeni araçlar getiriliyor. Araçların plaka kayıtları otoparkın girişinde tek tek tutuluyor. İsrafa tepki gösteren bir çok yurttaş meydana gelerek AKP yönetimine tepki gösterdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önümüzdeki günlerde konuyla ilgili geniş çaplı bir açıklama yapması bekleniyor.

İmamoğlu’nun Yenikapı’da sergilemek için hazırlıklarına başladığı kiralık araçların İstanbul’a maliyeti hesaplandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP yönetimindeyken 2019 yılı için düzenlenen kiralık araç ihalesi sonucunda 2 bin 432 araç kiralamak üzere 138 milyon 757 bin 501 liralık sözleşme imzalamıştı.

GÖKSU'DAN AÇIKLAMA

Araba saltanatına dair AKP'den ilk açıklama da geldi. İBB Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, "Söyledikleri, algı yaptıkları iddiaları ispatlamaya çalışıyorlar. Ama bu araçları çekerek bugünden itibaren İstanbul'da hizmeti durdurmuş durumdalar." dedi.
<< Önceki Haber Herkesin cevabını merak ettiği soru! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER