'Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu' Adana'da yapılacak


Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Adana Şubesi, Çukurova ve Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen VIII. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu (YEKSEM) 15-16 Ekim tarihleri arasında Adana'da yapılacak.

EMO Adana Şube Başkanı Mehmet Mak, 2 gün sürecek sempozyumda 2 panel düzenleneceğini, 41'i sözlü 7'si poster olmak üzere 48 bildiri sunulacağını söyledi. Mak, "Sempozyumla akademisyenleri, araştırmacıları ve uygulayıcıları bir araya getirerek çalışmalarını sunmaları ve tartışmaları için fırsat sunmak, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasını kısıtlayan engellerin kaldırılmasına yönelik çözümlerin belirlenmesini sağlamak, bilgi ve deneyim alışverişini gerçekleştirmek ve toplumun bu konuda bilinçlenmesini sağlamak amaçlanmaktadır." dedi.

Sempozyumun hazırlıklarına Aralık 2014 tarihinde başladıklarını ifade eden Başkan Mak, üniversitelere, ilgili kamu kurumlarına, yerel yönetimlere, TMMOB'a bağlı odalara ve sektör temsilcilerine duyuru yapıldığını, düzenleme ve yürütme kurulu toplantıları gerçekleştirildiğini, sektör bileşenlerinin ziyaret edildiğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber 'Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu' Adana'da yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER