Yenimahalle Belediyesi'nin 700 personeline sağlık taraması


Yenimahalle Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan 700 personeline sağlık taraması yaptı.

Belediye Kurum Doktoru Şahin Engin Kargın ve hemşireler tarafından yapılan kan tahliliyle çalışanlara kansızlık testi, romatizmal tetkikler, Karaciğer böbrek fonksiyon testleri, diyabet kontrolü ve bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadığına dair testler yapıldı.

5 gün süren taramada, kan tahlilleri sonucu rahatsızlığı bulunanlar doktor tarafından Meslek Hastalıkları Hastanesi'ne tedavi için gönderildi. Personele uyarılarda da bulunan Doktor Kargın, "Sağlıkla ilgili sorunlarda erken teşhis çok önemlidir. El, ağız ve burun temizliğine dikkat edin, mendil kullanın, elinizi çok sık yıkayın, kişilerle gereğinden fazla temas içinde olmayın, kış aylarında soğuklara karşı kendinizi koruyun ve beslenmenize dikkat edin." diye konuştu.

Personeline ve personelinin sağlığına her zaman önem verdiklerini kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise "Sağlıkla ilgili sorunlarda erken tanının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz mümkün olduğunca personelimize rutin olarak sağlık taraması yaptırıyoruz. Hem personelimizin hem de vatandaşlarımızın sağlığı bizim için büyük önem taşıyor." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle Belediyesi'nin 700 personeline sağlık taraması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER