Yenimahalle Belediyesi personeline hijyen eğitimi

Yenimahalle Belediyesi personeline hijyen eğitimi

Yenimahalle Belediyesi, personelinin sağlıklı, hijyenik koşullarda hazırlanmış gıdaya ulaşması için çalışmalarına devam ediyor. Belediye yemekhanesinde pişen yemekler, her gün gıda mühendislerinin kontrolünde, titizlikle hazırlanarak personele sunulurken, mutfakta görevli çalışanlar için belirli periyotlarla eğitim seminerleri düzenleniyor.

Mikroplara savaş açan belediye yemek üretim alanında çalışan personeline hijyen eğitimi verdi. Ekolab firmasından Bölge Satış Sorumlusu Selim Şahin tarafından verilen eğitime, 22 mutfak personeli katıldı. Slaytlar eşliğinde gerçekleşen eğitimde hijyen açısından dikkat edilmesi gereken kurallar, A'dan Z'ye personele anlatıldı. Gıda işiyle uğraşan personelin, insan sağlığı açısından ağır sorumluluklar taşıdığına dikkat çeken Şahin, "Bağırsak ve cilt rahatsızlığı olan personel, hastalığı geçinceye kadar işbaşı yaptırılmamalı, tüm mutfak personeli periyodik olarak portör muayenesinden geçirilmelidir." dedi.

KİŞİSEL TEMİZLİĞE DİKKAT!

Mutfakta kişisel hijyenin önemine de dikkat çeken Şahin, "Günlük kıyafetlerle mutfağa girilmemesi gerekir. Mutfağa daima temiz iş kıyafetleriyle girilmeli, personel mutlaka bone kullanmalıdır. El hijyeni de çok dikkat edilmesi gerek bir husustur. Ellerin gıdalara mikroorganizma bulaştırma riski çok yüksektir. El hijyenine sürekli dikkat edilmeli, eller mutfakta sadece el yıkamak için ayrılmış lavabolarda yıkanmalıdır" ifadelerini kullandı.

"TEMİZLİK, HİJYENE ATILAN İLK ADIMDIR"

Temizlik ve hijyenin aynı şey olmadığını sözlerine ekleyen Şahin, "Temizlik; göz, burun, cilt tarafından algılanan ve kir olarak tanımladığımız tüm yabancı maddelerin ortamdan uzaklaştırılmasıdır. Bir başka deyişle hijyene ulaşmak için atılan ilk adımdır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle Belediyesi personeline hijyen eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER