Yenimahalle'nin 2016 bütçesi onaylandı

Yenimahalle'nin 2016 bütçesi onaylandı

Yenimahalle Belediyesi'nin 2016 yılı mali bütçesi, Ekim ayı meclis toplantısında görüşüldü. İlçenin bütçesi 376 milyon lira olarak oy çokluğuyla meclisten geçerken en büyük pay, yatırım ve hizmetlere ayrıldı.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın başkanlığında toplanan belediye meclisinde mali bütçe inceleme raporları, maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Disiplinli çalışma ve kaynakların doğru kullanılması sonucu bütçenin gerçekleşme oranını bugüne kadar yüzde 90'ın altına düşürmeyen Yenimahalle Belediyesi'nin, yeni dönem bütçesi de oylamanın ardından oy çokluğu ile kabul gördü.

EN BÜYÜK PAY YATIRIMLAR İÇİN

Yenimahalle Belediyesi'nin her zaman ilklerin belediyesi olduğunu ve örnek alındığını hatırlatan Başkan Yaşar, "Göreve geldiğimiz günden bugüne belediye bütçesini halka en iyi hizmeti vermek için harcadık. Yenimahalle kuruluşundan bu yana tarihinin en büyük yatırımlarını kazandı. Gerek Yeni Kart'la, gerek kültür merkezleri ile gerekse kent merkezlerini görüntü kirliliğinden kurtaran eski düzen pazar anlayışına son veren pazaryeri ve sosyal tesislerimizle hep örnek çalışmalara imza attık" diye konuştu.

Bu hizmet döneminde yapacağı projeler hakkında da meclis üyelerine bilgi veren Yaşar, 2016 yılının da, yatırımlar konusunda başarılı bir yıl olacağının ve bütçenin yüzde 32'sinin yatırımlara ayrıldığının altını çizdi. Yaşar, "Önümüzde çok büyük projeler var. Yatırımları arttırarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Karşıyaka Pazaryeri ve Sosyal Tesisleri başta olmak üzere Şentepe, Serhat, Susuz ve Turgut Özal mahallelerine birer tane kültür merkezi, İvedik, Yuva ve Karacakaya mahallelerine köy konakları, Ergazi Mahallesi'ne kreş ve gençlik merkezi, Demetevler'e bir spor merkezi, Pamuklar Mahallesi'ne pazar projesi bu dönem hayata geçecek. Kentsel dönüşüm konusunda da yine ciddi çalışmalarımız olacak" dedi.

Bütçe görüşmelerinde partileri adına konuşan grup sözcüleri de 2016 yılı bütçesinin Yenimahalle için hayırlı olması temennisinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle'nin 2016 bütçesi onaylandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER