Yenimahalle zabıtasından yılbaşı denetimi


Ankara Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri yılbaşı öncesi alarma geçti. Son dönemlerde sıkça gündeme gelen ve insan hayatına mal olan kaçak içki olaylarını göz önünde bulunduran ekipler, ilçe genelinde hizmet veren içkili mekanları gece baskınıyla denetledi.

Yapılan denetimlerde işyerlerinde satışa sunulan ürünlerin, Tarım ve Gıda Bakanlığı'nın belirlediği standartlara uygunluğu, son kullanım tarihini geçip geçmediği ve işyeri ruhsat vasıflarının yerine getirilip getirmediği gibi unsurlar dikkatle incelenirken, eksiklik tespit edilen işyerlerine gerekli ikazlar yapılıp cezai müeyyideler uygulandı.
Muhtelif eğlence mekanlarını da denetleyen ekipler, vatandaşların yılbaşında huzurlu bir gece geçirmeleri için işletmeleri baştan aşağı kontrol etti. Özelikle son 2 hafta denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri uygulamanın devam edeceğini ifade etti. Rutin denetimlerin dışında yılbaşı için ekstra denetim gerçekleştiren Yenimahalle zabıtası, hijyen kurallarına uygun, belgeleri tamam olan işletme sahiplerine de teşekkür ederek yeni yıllarını kutladı.

CEZACI BİR BELEDİYE DEĞİLİZ

Yapılan denetimlerin vatandaşların güvenliği için olduğunu hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Ülkemizde gıda terörü yaşanıyor. Halk sağlığı asla bu kadar ucuz olmamalı. Biz cezacı bir belediye değiliz ancak halkın sağlığını hiçe sayan işletmeleri de görmezden gelemeyiz. Denetimlerimiz yeni yılda da devam edecek" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Yenimahalle zabıtasından yılbaşı denetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER