YENİMEK, yeni kurslarını görücüye çıkardı


Yenimahalle Belediyesi'nin Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK), konusunda uzman kadrosuyla her geçen gün yeni kurslar açmaya devam ediyor.

Açılan birçok kurs ile vatandaşlardan yoğun ilgi gören YENİMEK, bu kez de 'Senaryo yazarlığı ve kısa film yapımı' ve Ankara'da bir ilk olan 'Dramatik yazarlık ve dramaturgi' kursunu bünyesine kattı.

"HER KURSİYERİN BİR SENARYOSU VE KISA FİLMİ OLACAK"

Kursiyerler, senaryo yazarlığı ve kısa film yapımı kursunu Yönetmen Serdar Çetinkaya'dan, dramatik yazarlık ve dramaturgi derslerini de oyun yazarı Ahmet Yapar'dan alıyor.

Şimdiden 15 öğrencisi olduğunu belirten yönetmen Çetinkaya, "Katılım oldukça yoğun. Her yaş grubundan öğrencilerimiz var. Örneğin bir kursiyerimiz 65 yaşında. Şu anda derslerimiz teorik. 2'nci periyotta uygulamalı eğitime geçeceğiz. Kurs bittiğinde her kursiyerin bir senaryosu ve kısa filmi olacak. Filmin temasını kendileri belirleyecekler ve yine senaryolarını da kendileri yazacaklar. Kursun sonunda da senarist ve yönetmenlerin davet edileceği ve çekilen kısa filmlerin sergilenebileceği bir festival düşüncemiz var. Umarım bunu da hayata geçireceğiz." dedi.

Dramatik yazarlık eğitimi alan kursiyerlerin çok hevesli olduğunu dile getiren oyun yazarı Yapar ise dramatik yazarlık ve dramaturgi alanının yeni yeni yer bulan bir dal olduğunu belirterek, "Bu eğitimi alan vatandaşlar tiyatro yazarlığı nedir, tiyatro nasıl yazılır bunu öğrenecekler ve var olan tiyatro oyunlarını inceleyecekler. Haftada 4 saat eğitim veriyoruz. Kursiyerler arasında amatör tiyatro yapanlar var. Hedefimiz onlara oyun yazma ve canlandırma konusunda yardımcı olmak. Kursta rol paylaşımı yaparak kendi yazdıkları oyunları canlandıracaklar ve metin seçerken daha eleştiriyle bakabilecekler." diye konuştu.

SEHER NİNE 70 YAŞINDA DRAMATİK YAZARLIK DERSİ ALIYOR

Kursiyerlerden biri olan 70 yaşındaki Seher Soykan, bu kurs için Yenimahalle'ye Eryaman'dan geldiğini belirtti. Soykan, "Oyun yazarlığına çok ilgim var. Ancak bu alanda tüm araştırmalarıma rağmen hiçbir belediyede bu kursu bulamadım. En sonunda Yenimahalle Belediyesi'nin böyle bir kurs açtığını duydum ve hemen kayıt oldum. YENİMEK'e teşekkür ediyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber YENİMEK, yeni kurslarını görücüye çıkardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER