14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı -Milletvekili Gülşen mesaj yayımladı


KASTAMONU (A.A) - AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Gülşen, mesajında, sosyal devlet olmanın en önemli özelliklerinden birinin, tüm vatandaşlara yeterli ve zamanında sağlık hizmeti verilmesi olduğunu belirtti.
     İnsanların kaliteli sağlık hizmetlerine kavuşturulmasında, hekimlerin ve tüm sağlık personelinin özverili çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gülşen, şunları ifade etti:
     Ülkemizde bir çok alanda olduğu gibi, sağlık alanında da son yıllarda çok önemli bir dönüşüm yaşanmaktadır. Türkiye, sağlık alanında uygulamaya konulan stratejiler neticesinde, bugün tıp alanında dünyada söz sahibi olan ülkeler arasındadır. Şüphesiz bu gelişmelerde sağlık çalışanlarımızın katkısı büyüktür. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyor, gösterdikleri üstün gayret ve özveri için teşekkürlerimi bildiriyorum.
    
     -Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz-
    
     Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz da mesajında, bir devletin egemenliğinin devamlılığının güçlü bir toplumla mümkün olabileceğini bildirdi.
     Güçlü bir toplumun ruhsal ve fiziksel yönden sağlıklı bireylerle oluşturulabildiğinin önemine işaret eden Yavuz, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu belirtti.
     Devletin başlıca görevinin zengin, fakir ayrımı yapmadan tüm vatandaşlara yeterli sağlık hizmeti sunmak olduğunu vurgulayan Yavuz, hekim ve sağlık personellerinin, sağlığın korunması gibi zor ve meşakkatli bir görevi yerine getiren saygın bir kesim olduğunu kaydetti.
    
     -Rektör Aydın-
    
     Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da mesajında, tıp biliminin her gün yeni buluşlarla insanlığa büyük faydalar sağladığını belirterek, medeniyetin gelişmesi ile tıp biliminin de bu gelişmeye paralel olarak ilerleme gösterdiğini aktardı.
     Sağlıkla ilgili yapılan harcamaların bir masraf değil, insan gücü yatırımı olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:
     Artık günümüzde toplumların en önemli zenginliği sağlıklı ve iyi yetişmiş insan gücüdür. Sağlık problemlerinin giderilmesinde ve insan sağlığının korunmasında büyük fedakarlıklarla çalışan hekimlerimiz ve sağlık görevlilerimiz bütün insanlığa daha nitelikli bir hayat sunmaktadır. KÜ olarak başta Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu mensuplarımızın, bu mukaddes ve saygın mesleği icra eden hekimlerimizin ve sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.
    
     -Tosya Kaymakamı Türköz-
    
     Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, mesajında, insan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefi olduğunu ifade etti.
     Sağlıklı ve mutlu bir toplumun temelinin öncelikle sağlıklı bireyler olduğunu vurgulayan Türköz, Hekimlik, gece gündüz, soğuk sıcak demeden şartlar ne olursa olsun fert ve toplumun sağlığını korumak, dolayısıyla mutluluğunu sağlamak, herkesin derdine çare olmaya koşmak mesleğidir ifadelerini kullandı.
    
     -Tosya Belediye Başkanı Şahin-
    
     Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin de sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmaların ülkelerin gelişmişliği ve kalkınmışlığı bakımından önemli bir gösterge olduğunu aktardı.
     Şahin, Türkiyenin tıp alanında dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmadığının altını çizerek, hekim ve sağlık çalışanlarının da sürekli kendilerini yenileyerek geliştirdiklerini kaydetti.
    
     -CHP Merkez İlçe Başkanı Bıyıklı-
    
     CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Muzaffer Bıyıklı bütün sağlık emekçilerinin, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında ve bu hakkın kullanımında insan üstü bir çaba gösterdiğini hatırlattığı mesajında, sağlık emekçilerinin bu çabalarının her türlü övgünün üzerinde olduğunu belirtti.
    
    
     Muhabir: Yusuf Çelik
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 14 Mart Tıp Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER