25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle

25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü -KADIN-DER Başkanı Aras: Kadına yönelik şiddet, toplumda kadının onurunu zedeleyen bir eylemdir


IĞDIR (A.A) - Iğdır Anadolu Kadınları Derneği (KADIN-DER) Başkanı Gülay Aras, Kadına yönelik şiddet, toplumda kadının onurunu zedeleyen bir eylemdir dedi.
     Aras, KADIN-DER üyeleriyle 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Zübeyde Hanım Bulvarında basın açıklaması yaptı.
     Resmi rakamlara göre, son 7 yılda kadın cinayetlerinin yüzde 1470 arttığını ifade eden Aras, Kadına yönelik şiddet, kadın olarak bir bireyin temel hak ve özgürlüklerinin yanında, toplumda kadının onurunu zedeleyen bir eylemdir. Devlet, her bir kadının ve kız çocuğunun can güvenliğini, beden dokunulmazlığını, haklarını ve sağlığını korumak zorundadır. Bu devletin asli görevidir diye konuştu.
     Aras, kadına yönelik şiddetin ancak kadın ve erkek arasındaki eşitsizliğin ortadan kaldırılmasıyla sağlanabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Buradan devleti göreve çağırıyoruz. Konuyu bir merhamet ve şefkat meselesine indirgeyerek kadınlara yönelik şiddeti ortadan kaldırmak mümkün değildir. Kadının hayır demesi, kadının ben varım demesi, çalışmak istemesi, camdan dışarı bakması, sevdiği erkekle buluşması, kocasına itiraz etmesi hep şiddete neden olmuştur. Devletin bu konuya çözüm bulup kadın erkek eşitliğini sağlaması gerekiyor diye konuştu.
     Basın açıklamasına katılan bazı kadınların, şiddet gören kadın temalı makyaj yaptıkları görüldü.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER