3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik

3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali başladı


MARDİN (A.A) - 3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivalinde atölye çalışmaları başladı.
     Mardin Hizmet Vakfı tarafından düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Mersin Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Halk Bankası tarafından desteklenen festival kapsamında, Mardin Müzesi, Sabancı Kent Müzesi ve Artuklu Üniversitesinde atölye çalışmaları yapılıyor.
     Festival Koordinatörü Nurhan Ökten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Kasımda sona erecek festivalin, çocuklara ve öğretmenlere yönelik yapılan atölye çalışmasıyla başladığını belirtti.
     Ökten, kortej yürüyüşü hazırlık çalışmaları için Sanat Kervanı, Kukla Yapımı ve Oynatım Atölyesi ve öğretmenlere yönelik Masaldan Drama başlığı altında atölye çalışmaları gerçekleştirildiğini söyledi.
     Etkinliğin, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk çocuk tiyatrosu festivali olduğunu vurgulayan Ökten, Festivalimiz ilk başladığında çok ilgi gördü. Yalnız çocuklar ve gençler ilgi göstermedi, festivale yetişkinlerin de büyük ilgisi oldu. Bu yıl da yetişkinlerimiz için akşam halk seansları konuldu. Her yıl atölyelerle başlıyoruz. Çünkü festivalin altyapısını oluşturuyoruz. Bu yıl Hong Kongdan gelen ekibimiz, Masaldan Dramaya adlı atölye çalışmasını gerçekleştiriyor. Onur konuğumuz ise Genco Erkal olacak diye konuştu.
     Ökten, festivalin açılış töreninin, 5 Kasımda ünlü oyuncu Genco Erkalın sahne alacağı İnsanlarım adlı oyunla gerçekleştirileceğini de bildirdi. 54 etkinliğin düzenleneceği festivalde, 6 yerli ve 4 yabancı oyun, Kızıltepe, Midyat ve Ömerli ilçelerinde dönüşümlü olarak gösterime sunulacak.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik / Şengül Oymak
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 3. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER