7den 70e Siirt Okuyor Projesi

7den 70e Siirt Okuyor Projesi -Vali Ahmet Aydın: Hedefimiz bu yıl Siirt genelinde 2 milyon kitabın okunmasıdır


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın 7den 70e Siirt Okuyor Projesi kapsamında Siirt Lisesinde kitap okuma saatine katıldı.
     Kitap okumayı teşvik etmek amacıyla Siirt Lisesinde kitap okuma saatine katılan Vali Ahmet Aydın, geçen yıl açılan kitap okuma kampanyasında Siirtte 1 milyon kitap okunduğunu hatırlatarak, bu yıl vatandaşların katılımıyla kitap okuma sayısının 2 milyona çıkarılacağını söyledi.
     Siirtte kitap okumayı bir yaşam tarzı haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Vali Ahmet Aydın, şöyle konuştu:
     Bu yıl KPSS sınavında Siirt olarak Türkiye ikinciliğini elde ettik. Geçen yıl da ÖSS sınavında iller sıralamasında 9ncu olmuştuk. Elde edilen bu başarılar kesinlikle planlı, programlı çalışmaların eseridir. Bu kapsamda sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülün himayelerinde devam eden Türkiye Okuyor kampanyası çerçevesinde, iki yıldan beri 7den 70e Siirt Okuyor Projesini yürütüyoruz. Kampanya çalışmalarında geçen yıl 1 milyon kitap okundu. Hedefimiz bu yıl Siirt genelinde 2 milyon kitabın okunmasıdır. Bu bağlamda bugün sizlerle birlikte olmak ve kitap okuma saatinize katılmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kitap okuyarak başarınızı daha da yükseltebilirsiniz. Hepinizin bildiği gibi bilgi çağında yaşıyoruz. Bilgiye ulaşmak artık çok kolay. Dolayısıyla dünya toplumları ile yarış edebilmek için bol bol kitap okumalıyız. Valiniz olarak ben de kitap okumayı alışkanlık haline getirecek öğrencilerimizi ödüllendireceğim. Amacımız Siirtte kitap okumayı bir yaşam tarzı haline getirmektir.
     24 Kasım Öğretmenler Gününde ünlü yazarları Siirte davet ettiklerini bildiren Vali Aydın, Siirtte kitap okumayı yaygınlaştırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu bağlamda kitap okuma kampanyasına destek vermek amacıyla ünlü yazarları, 24 Kasımda Siirte davet ettik. Onları öğrencilerimizle buluşturup, söyleşiler düzenleyeceğizdedi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 7den 70e Siirt Okuyor Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER